Despre Kundalini – energia divina din noi

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru incepatori iar intalnirea de deschidere a noului curs de yoga va fi pe data de 25 octombrie 2015. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

kundalini

”Puterea divina, Kundalini, straluceste precum tulpina unui lotus tanar;

Ca un sarpe, incolacit in jurul sau, apucandu-si coada cu gura,

Salasuieste pe jumatate adormita, la baza corpului.” – Yoga Kundalini Upanishad

 

In fiecare fiinta se afla energia divina numita Kundalini, ea reprezinta energia vietii insasi.

Aceasta energie are doua aspecte: unul se manifesta in lumea exterioara, materiala, iar cealalt ne conduce catre interior, in lumea subtila a constiintei. Aspectul lumesc al acestei energii functioneaza perfect, dar aspectul interior se afla in stare latenta, este adormit.

In cazul in care energia interioara Kundalini este trezita prin diferite procese yoghine, in anumite conditii si interactionand cu ea intr-unmod adecvat sub supravegherea unei persoane competente ea ne poate conduce catre realizarea Sinelui Suprem Atman.

Aproape fiecare traditie vorbeste despre Kundalini, intr-o forma sau alta si o descrie in propriul ei fel.

Dar oare ce este Kundalini? Ea este puterea Sinelui nostru, puterea Constiintei.

Kundalini este Shakti Universala manifestată în coprul nostru, energia universala infinită, pe care inteleptii din intrega Indie o venereaza ca putere creatoare a intregului Univers.

In traditia hindusa, Shakti este consoarta lui Shiva. Ea este aspectul activ al Absolutului fara forma.

La fel cum focul are puterea de a arde dar aceasta nu este separabilă vreodată de focul ce o generează, Shakti care are puterea de a crea acest univers, este unită în permanentă cu Shiva, Parabrahman, supremul Absolut.

Ea este Brahman sub forma vibratorie; vibratia sunetului primordial, din care se manifesta intreg universul.
kunda

In Shivasutras, principala scriere care inglobeaza intelepciunea Shivaismului Kashimirian, se afirma: ”iccha shakti uma kumari”, ceea ce in traducere inseamna ” Ea este puterea vointei lui Dumnezeu, primordială și virginală (pură)”.  

Jocul lui Shakti este manifestarea in concret a lumii, ducand in concret atributele lui Shiva ( de creatie, sustinere si dizolvare a universului).

Pentru yoghinul care a depasit dualitatea si primele trei stari de constiinta, cea de veghe, de vis si de somn profund, atingand starea de transcendenta sau  turya,  vointa sa a devenit una cu suprema energie pura primordială (UMA) a lui Shiva.

Indiferent ce vedem sau nu vedem, indiferent ce exista, de la pamant la cer, totul este intrepatruns de Shakti. Este acea energie suprema care misca si anima intreaga creatie si formele sale. Ea intra in fiecare creatura si lucru pe care il creaza, dar nu isi pierde identitatea sau puritatea sa imaculata. Aceasta putere divina este puterea propriului nostru Sine.  La fel cum Shakti universala este cea care a creat universul extern si locuieste in el, la fel ea manifestă acest corp uman si il strabate din cap pana in picioare.

Asa cum ea salasuieste in centrul universului, si in acelasi timp peste tot, la fel si in corpul uman, ea se gaseste in centrul radacina al corpului, in chakra Muladhara, de la baza coloanei vertebrale, de unde controleaza si mentine intreg sistemul nostru energetic subtil, prin reteaua sa de 72.000 de nadis-uri.

Kundalini este suportul vietii noastre, ea este cea care face toata ”munca” in corpurile noastre. Cand fluxul ei de energie este extern, Kundalini functioneaza prin mintea si simturile noastre si ofera forta motrice a tuturor activitatilor noastre. Ea se gaseste la baza tuturor organelor noastre de actiune si  a simturilor (cele cinci indrias – vazul, auzul, mirosul, gustul si tactilul), si face ca fiecare sa functioneze in acord cu natura sa.

Ea face ca mintea sa gandeasca, intelectul sa decida si sa discrimineze, precum si imaginatia sa fantazeze. Ea este cea care face ca respiratia sa se produca prin inspir si expir, si inima sa bata.

Acestea sunt aspectele exterioare ale manifestarii lui Kundalini, ceea ce trebuie trezit reprezinta aspectul sau interior.

Kundalini in aspectul ei exterior este omniprezenta, si de aceea, chiar daca ea functioneaza in interiorul nostru, noi nu o  putem percepe. Doar prin intelegerea subtila, putem ajunge sa o cunoastem, fara aceasta cunoastere nu o putem accesa. Aceasta intelegere apare atunci cand in interiorul nostru Kundalini devine activa. Noi putem sa nu ne dam seama de acest lucru, dar ea stie. Soarele lumineaza intrega lume, si straluceste prin el insusi; in acelasi mod,  Kundalini ne lumineaza mintea, intelectul, simturile si obiectele simturilor, stralucind prin ea insasi si facundu-se cunoscuta prin prezenta sa.

sursa: duapă http://www.spaceandmotion.com/Philosophy-Kundalini.htm

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011