Luna Noua in Rac – 16 iulie 2015, ora 04:25 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

newmooncancerMomentul astral de Luna Noua da startul unor noi inceputuri, moment favorabil initierilor dar si planificarilor pe termen lung. Aspectul de Luna Noua reprezinta uniunea energiilor lunare cu cele solare, si aducerea lor intr-un echilibru perfect.

Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 15  spre 16 iiulie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

cancernewmoon……………………….

Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 16 iulie, ora  04:25, ora Romaniei, pe  gradul  23:14, in zodia Racului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Rac pe gradul 24, cei nascuti in jurul datei de 16 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Rac, Balanta, Capricorn, Berbec)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 24 din orice semn zodiacal.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de apa al Racului, care este un semn feminin, lunar, cardinal, fecund si instabil aceste inceputuri sunte legate de casa, familie si ganduri de  “ intoarce-te acasa “.  Racul ne transforma in visatori, contemplativi si conservatori prin excelenta, ne agata de trecut si de tot ceea ce este bine ascuns aici.

A simti  “ este verbul magic al acestei lunatii, el trebuie conjugat atat pentru noi cat si pentru ceilalti cu multa actiune. Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, are nevoie de constructii adevarate pentru familia lui iar aceasta lunatie da tonul unui nou inceput in aceste directii.

Uranus aflat in zodia Berbecului face un aspect de careu cu aceasta Luna Noua in Rac, care poate da destul de mult neastampar, nerabdare,  schimbari in familie, mutari, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea, este o nevoie de transformare pentru a scapa de dependentele care genereaza constrangeri.

Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , dar exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor emotionale mai ales a celor din mediul familal.

Saturn retrograd in Scorpion  face un aspect de trigon(benefic) cu aceasta Luna Noua in Rac dar face si un aspect de careu(provocator) cu Venus in Leu ce se pregateste de retrogradare (din 24 iulie 2015).
Un Saturn retrograd incetineste ritmul normal al vietii pana la punctul in care experienta devine concentrata, este perioada in care avem de inteles ce am facut si ce nu am facut in relatia cu munca, cu “ a fi in slujba cuiva”, in casnicii, uniuni, aliante, bani care vin prin fel de fel de acorduri semnate. “Pana aici poti merge” , astea sunt limitele tale ne spune Saturn  acum,  intr-un limbaj binevoitor. O planeta retrograda ne ajuta sa revenim la ziua de ieri, luna trecuta, anul trecut, sau chiar vieti trecute in scopul de  a rezolva situatiile de viata neterminate sau care au acumulat greseli si taxe karmice.

In aceasta perioada  este necesar sa ne pastram echilibrul interior, credinta ferma de nezdruncinat in intelepciunea si ordinea vietii. Multi dintre noi vom fi nerabdatori, brutali, dar si curajosi; important este sa disciplinam aceasta imensa energie, iar daca reusim acest lucru , cu siguranta mintea noastra, puterea noastra pot fi orientate catre o transformare a structurii noastre personale  dar si a structurii lumesti.

Putem sa realizam acest lucru mai ales daca ne vom folosi intuitia, alegand sa nu mai traim in trecut, si eliberati de restrictiile acestuia sa trecem la construirea unui viitor mai armonios, mai aliniat la dorintele si aspiratiile noastre profunde.

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011