Conjunctia Venus-Jupiter, un fenomen astronomic spectaculos!

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

spectacol-ceresc-venus-si-jupiter-intr-o-aliniere-rara-in-aceasta-saptamana-video-9114990Venus și Jupiter, planetele cele mai stralucitoare din sistemul solar, apar pe cer una lângă alta la sfarșitul acestei luni, într-o aliniere rară care va atinge maximul pe 30 iunie 2015.

Cele doua planete se afla în realitate la mare distanță una de alta. Venus se gasește pe  30 iunie la 120 milioane de km de Terra, iar Jupiter, la 840 km.

O asemenea aliniere are loc o data la 13 luni, însă de aceasta data este, se pare una dintre cele mai spectaculoase întalniri din ultimii ani.

Pe 30 iunie, între planetele Venus şi Jupiter va avea loc o conjuncţie. Fenomenul se numără printre evenimentele astronomice spectaculoase ce pot fi admirate cu ochiul liber din emisfera nordică.

În această lună, Venus şi Jupiter vor continua să se apropie, iar distanţa aparentă dintre cele mai strălucitoare planete de pe bolta cerească va ajunge la un nivel minim – de 30 de ori mai mic decât de obicei (o conjunctie de 0,4 grade)..

Conjuncţiile dintre Venus şi Jupiter sunt destul de frecvente, însă se întâmplă destul de rar ca aceste planete să pară atât de apropiate. Aceste evenimente se produc pentru că Sistemul Solar este relativ plat, iar planetele sale gravitează în general pe orbite cuprinse într-un plan denumit ecliptic.

Venus poate să se îndepărteze cu câteva grade în raport cu acel plan şi poziţionarea ei reprezintă elementul care determină apariţia acestei conjuncţii cu Jupiter.

Fenomenul va fi vizibil timp de o oră şi jumătate după apusul Soarelui. Pasionaţii de astronomie nu vor trebui să aştepte căderea nopţii şi instalarea completă a întunericului, deoarece conjuncţia celor două planete va fi vizibilă încă din timpul crepusculului.

Locuitorii din oraşe nu vor fi dezavantajaţi de această dată, pentru că şi ei vor putea să admire conjuncţia planetelor Venus şi Jupiter, în pofida poluării luminoase. Pentru acest lucru, va fi suficient să privească bolta cerească spre vest.

Apropierea dintre Venus şi Jupiter va deveni tot mai perceptibilă în fiecare seară, iar Luna a început să se apropie şi ea de cele două planete.

Fenomenul va putea fi admirat şi din Republica Moldova.

Pasionaţilor de fenomene astronomice li se recomandă să admire Venus şi Jupiter cu câteva zile înainte de 30 iunie, pentru a putea observa modul în care de la o zi la alta cele două planete se apropie.

 

 

sursa: mediafax.ro

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011