Marea Putere Divina Kali si inima spirituala

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

kali 2Cele zece puteri divine sau Mahavidya, reprezinta in traditia hindusa, cele 10 fatete fundamentale ale manifestarii divinitatii. Pentru a-l cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu, aspirantul trebuie sa fuzioneze gradat cu fiecare dintre cele 10 Mari Puteri Cosmice, ajungand in final sa atinga cunoasterea Absoluta.

Numele acestor 10 forte feminine fundamentale sunt: Kali, Tara, Tripura Sundari, Bhuvaneshwari, Tripura Bhairavi, Chinnamasta, Dhumavati, Bagalamukhi, Matangi si Kamalatmika. Fiecare dintre ele poarta atribute specifice fiind fatete sau personalitati cosmice diferite ale Energiei Supreme Feminine,

Kali reprezinta forta teribila a timpului, Tara – gratia compasiunii , Tripura Sundari – frumusetea orbitoare, Bhuvaneshwari, – viziunea atotcuprinzatoare, Tripura Bhairavi,-curajul nesfarsit, Chinnamasta – puterea de sacrificiu, Dhumavati – stralucirea fascinanta, Bagalamukhi – vacuitatea  sublima, Matangi – jocul expresiv, si Kamalatmika – armonia imbatatoare.

Kali sau marea putere divina teribila a timpului, reprezinta Forta cosmica a Vietii, manifestata prin Prana; ea este caracterizata de dorinta primordiala de a trai vesnic, de a fi nemuritor. Aceasta dorinta primara privind imortalitatea nu este o simpla iluzie sau aroganta a egoului nostru, ea este chiar reflectarea Adevarului (Sat) sau a Sinelui cel Etern in creatie, acea parte nemuritoare din noi, care este sufletul.

Kali este dorinta de a iubi tot ceea ce ne inconjoara si de a fuziona cu totul, pentru a gasi dragostea perfecta, pura si nepieritoare care este prezenta lui Shiva, Fiinta eterna sau Constiinta suprema ascunsa in toate formele de viata, din intreg Universul.

Ascunsa chiar si in cele mai obisnuite dorinte, forta ei ascendenta ne face sa dorim sa descoperim ceea ce este mai frumos si minunat in viata, cautand sa ne duca dincolo de limitele fiintei noastre, pentru a ajunge la realitatea care se afla in afara celor cinci simturi.

kali (1)Dorinta ei sau puterea vointei sale, genereaza in fiinta umana momentul decisiv al trezirii spirituale, in care ne dam seama ca adevarata fericire nu poate fi gasita orientați fiind spre lumea exterioara, ci doar conectați cu interiorul nostru. Ea ne redirectioneaza viata, pentru a o trai ca pe o adevarata calatorie mistica catre sursa interioara, catre inima creatiei si a flacarii sale vesnice.

Shakti (Puterea sau Energia) lui Kali lucreaza pentru a ne directiona si concentra energiile inapoi in inima, in chiar miezul fiintei noastre. Energia lui Kali actioneaza pentru a inversa procesul obisnuit al creatiei. Ea are puterea de a transforma elementele: pamantul in apa, apa in foc, focul in aer, aerul in eter si eterul in constiinta pura. Ea ne duce inapoi din manifestarea dualitatii, la cel Unic, la reintegrarea lumii in Sinele nostru cel mai profund – Sinele Suprem Atman.

Acest lucru inseamna ca energia lui Kali poate fi resimtita ca o experienta care simuleaza moartea. Ea ne ajuta sa ne retragem intreaga noastra atentie din exterior, din minte, emotii si simturi catre centrul inimii noastre. In acest sens, Kali poate fi considerata  Zeita Primordiala, Jnana sau Intepeciunea. Ea ne conduce inapoi la Sinele care se afla in inima, unificand toate experientele noastre in ea. Iata deci, cat de importanta este centrarea in inima spirituala, in Sine!  Kali este Nirvana Shakti, puterea care ne conduce la dizolvare sau la intrarea in Nirvana. Ea este cea care ne atrage, intr-un mod fascinant catre Nirvana din noi insine.

In termeni yoghini, Kali poate fi considerata ca Nirodha Shakti, puterea care ofera posibilitatea de a dizolva fluctuatiile mintii (sau Chitta), asa cum este definita yoga in Yoga Sutra a lui Patanjali. Puterea ei verifica, elimina si dizolva toate fluctuatiile mintii in calmul infinit al Sinelui Suprem Atman aflat in in spatiul inimii noastre.

Deloc surprinzator, Kali este zeita cea mai adorata de catre yoghini. Unul dintre adeptii infocati ai zeitei a fost Ramakrishna. Dupa ce a studiat Vedanta alaturi de guru-l sau Tola Puri, Ramakrishna si-a dorit din toata inima Realizarea Sinelui. Astfel, intr-una din meditatiile sale, i-a aparut imaginea lui Kali, iar el si-a dat seama ca trebuie sa-si strapunga atasamentele, folosind sabia discriminarii intre ceea ce este real si ceea ce este iluzoriu. Urmand aceasta cale, el a ajuns la concluzia ca sabia discriminarii intre ceea ce este real si ceea ce este iluzoriu ii apartine in cele din urma lui Kali, si va trebui sa renunte in final si la viziunea interioară a marii zeite. Ea proiecteaza o forma pentru a ne ajuta de-a lungul caii, dar dupa ce am ajuns la destinatie, aceasta forma trebuie distrusa la randul ei pentru ca si-a implinit scopul: acela de a ne conduce in fiinta ei fara forma, catre Realizarea Sinelui.

 

Sursa; http://www.vedanet.com/…/the-goddess-kali-and-the-spiritua…/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011