Cum poti să recuperezi o luna intr-o zi prin yoga?

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

20140822_193816htdzazen01Shiva
Meditaţia transcenderii limitărilor
în ştafetă

Este un efort colectiv de o valoare exceptionala în care exista în fiecare moment cel puţin o persoană care şi-a asumat responsabilitatea de a medita şi care se realizează cel mai bine cu ocazia Shiva Ratri (perioada de lună nouă – noaptea fără lună) sau în apropierea acesteia.

Când sunt mulţi, puterea creşte!

Aceasta meditaţie este o sansa specială si poate UNICĂ pentru fiecare participant deoarece efectele subtile ale meditatiei ştafetă sunt mult mai puternice decât propriul efort spiritual depus şi evoluţia spirituala este substanţial accelerata.

In plus, este o metodă excelentă de a obţine realizări spirituale importante, chiar dacă în restul timpului suntem, poate, ocupaţi şi nu reuşim să realizăm eforturi spirituale semnificative si regulate.

Principiul este capacitatea de a unire a eforturilor spirituale şi maxima libertate de acţiune a fiecăruia care, deşi este conectat cu ceilalţi în efortul său, este, totuşi, liber în permanenţă în deciziile şi acţiunile sale, cu condiţia de a nu-i deranja pe ceilalţi.

Fiecare isi alege un interval orar potrivit din aceasta perioada pe care şi-l asumă (sau mai multe).

Unitatea cea mai mică de timp în care se poate medita este de 30 de minute dar este perfect posibil si indicat sa realizaţi meditaţie chiar toată perioada de 12 ore.
Pentru persoanele care doresc sa se odihneasca între perioadele de meditatii (înainte sau după) există posibilitatea de a folosi spaţiul existent (una din camere).

Participarea este gratuită dar este condiţionata de un bun comportament si de o minima experienţă în meditatie. Deci poate participa oricine are aspiratie şi se încumetă la o astfel de acţiune spirituală intensivă şi extensivă.

Este necesar ca fiecare participant sa aducă 5-6 lumânări pastilă albe (deci neparfumate) şi, optional, să aducă flori si fructe pentru participarea la o anumita ceremonie.

Este foarte bine (dar nu obligatoriu) ca participantii sa fie înca de la ora anunţată, pentru a participa la ceremonia de incepere a meditatiei stafeta şi pentru a primi instrucţiunile.
Sugerăm persoanelor care stiu ca au nevoie de un scaun sau alte instrumente pe care sa mediteze să aduca de acasa un astfel de scaun (de exemplu, scaun pliant) pentru situatia (totuşi, mai putin probabilă) in care scaunele pe care le avem nu ar fi suficiente sau potrivite.

Evoluţia spirituală în grup poate fi FOARTE RAPIDĂ !

Oricine poate constata că, DE OBICEI, este mult mai usor să obţinem rezultate atunci cand venim la sală şi facem yoga impreuna.
Influenta grupului spiritual (mai ales atunci cand acesta actionează la unison) si a profesorului sau maestrului spiritual poate fi atât de importantă încât rezultatele să fie mult mai mari, mai semnificative, mai intense decât dacă am acţiona singuri.

Cat de important este acest fenomen?

Efectul poate fi unul uriaş, eficienţa eforturilor noastre putand fi de 10-100 sau, chiar, mult mai mult, în funcţie de pregătirea participanţilor şi aspiraţia lor spirituală.
Uneori efectul acţiunii in grup face diferenta intre „mai nimic” (eficienta aproape zero) si realizarea spirituală ultimă (eficientă „infinită”).

Fiecare fiinţă parcurge, în realitate, singură calea spirituală nimeni nu o poate parcurge în locul ei.

Da, e adevărat, dar asa „singuri” cum suntem pe propria noastră cale, „colegii” si „profesorii” (si ei „singuri” pe calea lor) pot avea o mare influenţa, fie că vrem, fie ca nu vrem aceasta.
Compania persoanelor cu preocupări spirituale este o metoda minunată pentru a ne creste aspiratia spirituală şi pentru a evolua spiritual rapid.

In acest sens este semnificativ un citat din evanghelia lui Matei,
„(Matei 18)
19. Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.
20. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. ”

A ne conecta la efortul sau aspiratia spirituala a unui grup necesită si discernământ pentru a ne păstra propria cautare şi propriile energii transformatoare, dar un spirit cat-de-cat treaz reuseste in mod aceptabil aceasta. În plus, un grup cu preocupari spirituale orientează el însuşi pe participanţi către intelepciunea de a se bucura de maximul de libertate (ori, poate, chiar, de starea de eliberare spirituală).
……………………………………………………………………………………………………..
Va redăm aici o parte din intrebarile ce au fost adresate de-a lungul timpului si raspunsurile oferite.

1. Exista un motiv special pentru care ne chemaţi la meditatia stafetă?

Da. Pentru a reusi sa te inalti spiritual, chiar daca esti integrat in multe activitati, meditatia stafeta este o mare sansa, care permite unui grup de oameni sa se foloseasca de forta lor unita si sa evolueze spiritual intr-o noapte – poate – cat in 50 de ani in mod obişnuit.
Desigur ca aceasta este o evaluare generala, fiindca, altfel, fiecare caz este individual si… stiti cum se spune – „ Nu aduce anul ce aduce ceasul”.
Adica cineva ar putea sa reuseasca si să intre în samadhi dupa primele minute de meditatie.
Altcineva, nemultumit de câtă yoga a reusit sa practice în luna care a trecut, poate veni la meditatia ştafetă cu aspiratia de a completa sadhana sa şi de a face un salt semnificativ printr-un efort intens realizat la sfarsit de saptamana. Si poate reusi, chiar, cu o anumita usurinta (comparativ cu enormul merit spiritual castigat).

2. Totusi, eu nu cred ca pot realiza meditatie atât de mult timp. Stiu ca nu este obligatoriu sa meditez toata perioada de 12 ore, dar chiar si cateva ore mi se par mult pentru mine. Eu stiu ca nu pot ramâne mult timp fara sa imi fie somn sau sa simt postura de meditatie ca fiind nu prea usoara. De ce spuneti ca as putea chiar si eu…?

Aici este o intelegere gresita in legatura cu modul in care se face un astfel de efort spiritual.
Nu se pune problema ca, in mod uzual, veti putea cu totii sa meditati clar si perfect timp de 12 ore. Nici vorba. Meditatia stafeta este un instrument foarte bun – mai ales pentru aceia care nu reusesc sa mediteze mult timp.
Aceasta deoarece, in afara de sustinerea grupului, progresul este posibil actionand in fel si chip cu toate instrumentele pe care instructia dumneavoastra din yoga vi le le ofera.

Puteti incepe cu meditatia naturala sau de Cunoastere a Inimii spirituale si puteti continua cu alte modalitati apeland, mai ales, la procedeele meditative specifice Caii Gratiei, care aici sunt fundamentale.

Puteti alterna posturile de meditatie, folosind atât posturi yoga cat si postura pe scaun.

3. Eu sint sigur ca o sa imi fie somn. Cum as putea medita astfel?
Puteti folosi atunci procedeele meditative ale Căii Gratiei, fiindca acolo eficienta nu apare datorita abilitatii dvs, ci datorita „cadoului” sau Gratiei divine.
Este foarte posibil sa va fie somn, dar, daca si in aceasta situatie continuati cu meditatia (in orice pozitie, oricat de simplist ati practica) eficienta este foarte mare.

Nu puteti sti cum este pana nu participati si nu cautati sa practicati chiar toata perioada. Eficienta exista, cu conditia ca, totusi, sa nu adormim sau sa ne oprim.

CEA MAI IMPORTANTA REGULA IN MEDITATIA TRANSCENDERII ÎN STAFETA: NU ABANDONAţI. CONTINUATI, CONTINUATI, CONTINUATI… (cu pauze, dacă e necesar) orice ar fi si oricat de profunda sau de superficială v-ar putea apare meditatia. Fiindca atunci când simţiţi astfel ea doar pare superficială. Si asta se va vedea la final si in timpul saptamanii urmatoare (cel putin).
Puteti realiza si asane, cu conditia ca in timpul asanei sa va concentrati la procedeul meditativ si nu la modalitatea de concentrare corespunzatoare executiei asanei.

O regula buna este sa NU va intindeti la sol sau in fotoliu, canapea sau pat.

4. Daca fac meditatia, s-ar putea sa am o stare euforica sau extatica in timpul ei sau la sfarsit?
Da.
Unele persoane sau uneori.
Dar nu neaparat. Oricum, nu acesta este scopul. Ceea ce se castiga nu este intotdeauna atat de palpabil, de evident. Meritul spiritual si apropierea cu pasi mari de realizarea spirituala nu se traduc, neaparat, prin extaz. Extazul mistic al yoghinilor este o forma a realizarii spirituale, dar nu singura.

Efectele meditatiei transcenderii în ştafetă vor reverbera in viata noastra cel putin o saptamână sau mai mult, în funcţie de nivelul nostru spiritual.

5. Cum m-as putea pregăti pentru a face faţa mai bine meditaţiei ştafetă?

Puteţi veni la meditaţia ştafetă şi fără pregătire, dar, daca aveti posibilitatea, este minunat să faceti din timpul săptămânii sau lunii un tapas cuprinzând tehnici de yoga care să vă ofere o vitalitate crescută, voinţă, putere de concentrare si o frecventa de vibratie interioară cât mai elevată.
MULADHARA, ANAHATA, SAHASRARA CAT MAI BINE şI ARMONIOS DINAMIZATE.

6. Niste sfaturi pentru un participant începător

Păstrati-vă cumpătul si, mai ales, fiti perseverenti. Dacă totusi ati adormit, cu prima ocazie reluati si continuaţi.
In principiu, este înţelept să utilizati ceaiul verde si alte plante legale cu efecte revitalizate si elevante, înainte si in timpul meditatiei.
Dacă este posibil, este bine să nu mancaţi deloc dar daca e foarte important pentru dumneavoastră, atunci vă putei hrăni şi in perioada meditatiei stafeta dar e nevoie să consumăm minimul necesar de hrană.
Puteti bea oricâtă apă (acest lcuru este chiar indicat).

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011