Luna plina ”albastra” in Varsator pe 31 iulie 2015, ora 13:43 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

bluemoon Luna plina din 31 iulie 2015, este considerata a fi o “luna albastra”,  fenomen mai rar, caracterizat de faptul ca Luna plina apare de doua ori in aceeasi luna calendaristica, denumirea fiind rezultatul unei erori care i se datoreaza astronomului James Hu Pruitt. El a folosit termenul de “luna albastra” intr-un articol publicat in anul 1946 de revista “Sky&Telescope”. Publicatia a recunoscut greseala abia in anul 1999, iar definitia folosita astazi este cea de luna plina.

Din punct de vedere astrologic nu are nici o semnificatie, dar o”luna albastra” in plus ne da 13 luni pline in decursul unui an, fata de 12.  Acasta va fi ultima luna albastra pana in anul 2018!

Energiile puse in misare de Luna plina ating apogeul, fiind un moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe  30 iulie, ora 19:43, pana 1 august, ora 07:43! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

 Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

 Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.

 In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 29 iulie 2015, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

fullmoon aquaAspecte specifice

 Luna Plina se formeaza in semnul Varsatorului pe data de 31 iulie 2015, ora 13:43 ora Romaniei pe gradul 07:56  Varsator. Luna Plina in Varsatorun semn de aer, fix (stabil) , masculin (extrovertit), dominat de planeta Uranus, se formeaza pe gradul 07:56  in opozitie cu Soarele in Leu pe acelasi grad, 07:56  . Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua din Varsator  pe data 22 februarie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

 Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 31 iulie, octombrie,  ianuarie sau aprilie( plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 8 in Leu, Scorpion, Varsator, si Taur (semnele fixe).

Viata este un sir intreg de alegeri, iar un moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.

Cum Soarele se afla in semnul Leului, atentia noastra se indreapta catre increderea in sine, creativitate, auto-exprimare, putere, generozitate,  individualitate, copii isi iubire. Leul este acea energie care ne indeamna sa descoperim acea parte din noi care ne face unici, care ne incoroneaza, devenim regi si regine.  Varsatorul reprezinta grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Daca Leul se axeaza pe obiectivele personale, Varsatorul are rolul de a corecta grandoarea imperiala a Leului, inventeaza noi forme de comunicare, noi forme de gandire indiferent daca sunt cerute sau  nu. In timp ce Leul poate fi complet indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este hipersensibil la regulile grupului dar adesea nesiguranta, teama, timiditatea si extraversiunea il pot bloca. Pentru a se elibera de situatiile absurde (Uranus), de frustrari si teama (Saturn), Varsatorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine propriile intentii iar abia apoi sa intrebe ce gandesc ceilalti. Varsatorul ofera posibilitatea unor aliante cu persoane care au viziuni similare spre un obiectiv comun. Daca Leul spune “ eu sunt putermic, eu sunt regele”, Varsatorul spune “ impreuna suntem puternici, obiectivele comune pot fi eliberatoare, revolutionare”.

Aceasta Luna Plina ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem folosi talentele personale in sprijinul si serviciul celorlalti.

Saturn  retrograd in Scorpion in careu cu Jupiter si Venus retrograda in Fecioara, ne putem confrunta cu anumite teste, lectii, limite in tot ceea ce tine de valori, crestere spirituala, relatii, maretie, cariera, casnicie, uniuni politice, dragoste, bani, economie, alegeri gresite in trecut, decizii la nivel emotional.

Luna Plina in Varsator activeaza axa III-IX, o axa a comunicarii, studiilor, invatamantului, judecatii divine,strainatatii.  Acest moment de Luna Plina poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o  anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric. Acuma, putem sa ne dam seama daca ideile noastre, cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre, acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei, a logicii si intelepciunii.

Putem spune ca  aceasta Luna Plina ne ajuta sa gasim anumite  raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale.

 

Sursa: http://adriana-astro.com

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011