Pot umorul si rasul sa ne imbunatateasca starea de sanatate?

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

smileCu siguranta ca da! Atunci cand radem ne schimbam literalmente fiziologia. Ce se intampla in corpul nostru cand radem? Muschii lucreaza nu numai la nivelul fetei, dar in intreg corpul, presiunea arteriala creste, respiram mai repede si trimitem mai mult oxigen la tesuturi. Multi cred ca rasul este un antrenament mental foarte eficace. Combinatia dintre miscare si ras, de altfel, este cea mai placuta metoda de a mari ritmul cardiac.

Rasul arde caloriile, conform unui studiu al Vanderbilt University, in 10-15 minute de ras avem toate sansele sa ardem in jur de 50 de calorii.

Rasul ne imbunatateste circulatia sangelui. Un alt studiu al Universitatii din Maryland a analizat ce se intampla in vasele de sange atunci cand vizionam comedii sau drame. Cei care au vizionat comedii aveau o circulatie normala a sangelui in vase, spre deosebire de cei care au urmarit drame, a caror tensiune a crescut in timpul filmului.

Nivelusmiling-kids-640x250l de zahar din sange scade atunci cand radem. O cercetare efectuata pe un esantion de 19 bolnavi de diabet a avut urmatorul scenariu: dupa ce au luat masa, pacinetii au fost rugati sa lectureze ceva tensionant. In urmatoarea zi, tot dupa masa, acestia au vizionat o comedie. In urma experimentului, s-a constatat ca in cea de-a doua zi acestia aveau un nivel mai scazut de zahar in sange decat in ziua precedenta.

In afara celor mentionate mai sus, rasul mai are urmatoarele efecte benefice asupra organismului:

  • Creste rezistenta organismului prin intarirea sistemului imunitar;
  • Stimuleaza numeroase organe, prin faptul ca mareste aportul de oxigen in organism, cum ar fi: inima, plamanii si muschii si creste cantitatea de endorfine eliberate de creier.
  • Calmeaza durerile, deoarece atunci cand radem, organismul este stimulat sa produca propriile sale analgezice naturale.
  • Umorul si rasul sunt excelente pentru reducerea stresului, si ne pot vindeca de aproape orice boala, de la durere severa pana la boli de inima si chiar cancer.
  • Unii cercetatori cred ca rasul ar putea fi cel mai bun medicament, ajutandu-ne sa ne simtim mai bine si sa ne stimuleze sanatatea.
  • Creste satisfactia personala si ne ajuta sa facem fata mai usor unor situatii dificile. De asemenea, ne ajuta sa ne conectam la ceilalti intr-un mod armonios.
  • Ne imbunatateste starea de spirit ajutand in cazul aceste persoanele care sufera de depresie, sau boli cronice. Hohotele de ras pot ajuta la eliminarea anxietatii facandu-ne sa ne simtim mai fericiti!

Desi terapia prin ras sau “rasoterapia” nu este recunoscuta oficial (inca), nu tine decat de noi s-o introducem in vietile noastre si in sadhana noastra zilnica. Cu putin efort putem zambi mai des, putem fi mai degajati si mai jucausi, putem sa raspundem provocarilor vietii intr-un mod creativ atunci cand ne propunem sa radem mai des, sa vedem partea plina a paharului, sa fim optimisti si veseli.

Nu in ultimul rand ar trebui sa mentionam si faptul ca exista o forma de yoga care se numeste yoga rasului! Va invitam sa urmariti in clipul de  mai jos cum decurge o sedinta de laughter yoga:


Sursa:http://www.curejoy.com/content/can-laughter-boost-health/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011