Luna Plina in Capricorn – 2 iulie 2015, ora 05:20 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

fool moon capricornAceasta Luna Plina vine la cateva zile dupa solstitiul de vara, un moment astral important, care aduce multa energie, si care se sincronizeaza cu o activitate solara puternica, caracterizata prin numeroase explozii solare.

Deja stim ca energiile puse in misare de Luna plina ating apogeul, fiind un moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe  1 iulie, ora 11:20, pana 2 iulie, ora 23:20! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.

 In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 30 iunie 2015, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

capraAspecte specifice

Luna Plina se formeaza in semnul Capricornului pe data de 2 iulie 2015, ora 05:20 ora Romaniei pe gradul 09:55  Capricorn. Luna Plina in Capricorn, un semn de pamant, cardinal (spirit intreprizator) , feminin (introvertit), dominat de planeta Saturn, care se afla in propriul domiciliu se formeaza pe gradul 09:55  in opozitie cu Soarele in Rac pe acelasi grad, 09:55  . Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua din Capricorn  pe data 22 decembrie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 2 iulie, octombrie,  ianuarie sau aprilie( plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 10 Rac, Balanta, Capricorn, si Berbec (semnele cardinale).

Viata este un sir intreg de alegeri, iar un moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.

O Luna Plina pe axa Capricorn – Rac, este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, familie,trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un imperiu, numeroase asezaminte  prin care sa-si demostreze forta, puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul stie sa ignore aceste sensibilitati. Aceasta Luna Plina in Capricorn hranita de lumina Soarelui in Rac aduce realizari legate de acele constructii durabile pline de caldura, sentimente.

Capra este totemul semnului Capricorn dar  exista capra domestica si cea salbatica. Un Capricorn inlantuit( capra domestica) este responsabil dar profund melancolic, nefericit in timp ce un Capricorn liber( capra salbatica) este cuprins de o energie zburdalnica capabil sa-si gaseasca propria cale.

Capricornul este un semn de realizare materiala sau spirituala, este un semn de finalizare a unui proces iar aceasta Luna Plina ne lumineaza aceste realizari sau esecuri.
Asa cum Capra poate urca pe munte, aceasta Luna Plina ne arata daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acum, putem vedea varful cautat.

Un aspect foarte fumos care sustine aceasta luna plina este uniunea (conjunctia) lui Jupiter cu Venus, care se afla ambele in zodia Leului, aceasta uniune urmeaza sa atinga apogeul saptamana viitoare.  Jumiter sau Marele Benefic si Venus considerat a fi Micul benefic, promit prin intalnirea lor cosmica o seama de favoruri de natura regala, coloratura data de zodia in care se intalnesc – cea a Leului. Asadar ne putem astepta sa primim o serie de ”cadouri” care sa ne umple sufletele de uimire, sau care sa ne hraneasca spiritul cu frumusete si armonie.

Luna Plina in Capricorn   induce o energie benefica cresterii economice in toate domeniile materiale –cariera, bani, statut, imobiliare. Este un moment perfect pentru a obtine realizari manifestate sub o forma materiala de lunga durata, sa gasim cele mai profunde mistere si sa ne eliberam de tot ce nu se aliniaza cu scopul sufletului nostru. Misiunea acestei Luni Pline in Capricorn este de a ne ghida catre acele constructii durabile, serioase, practice, ambitioase de care sufletul nostru are nevoie.

 

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011