Trezirea Sufletului

Pentru inscriere AICI.
de Acharya Leonard – AdAnima

Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine
urmareste prin activitatile sale sa ofere intr-o forma cat mai potrivita informatii esoterice, procedee si metode pentru ca un numar cat mai mare de oameni se se simta mai mereu ei insisi, in cea mai buna forma a a lor, sa obtina trezirea sufletului si chiar cunoasterea de Sine sau asa-zisa revelare a Sinelui.

nufar1.jpg

Ce este “trezirea sufletului ?”

ESTE INCEPUTUL CUNOASTERII SINELUI PROPRIU SI A SINELUI UNIVERSAL.

Este reflexia Sinelui in fiinta umana obisnuita, limitata. Adica nu este inca Realitatea, dar, cu toate astea, la fel ca imaginea unui obiect reflectata intr-o oglinda, desi noi nu il putem atinge, el pare pentru noi la fel de complex, de complet si de real ca si Sinele insusi.

Dar cine sau ce este Sinele?
Ei bine asta este.. o intrebare grea, fiindca nu se poate descrie ci se poate numai sugera.
Sinele suntem NOI INSINE, fiinta care priveste din spatele ochilor nostrii si altor organe de simt, este scanteia divina din noi si, dupa unele acceptiuni pe care noi le consideram foarte adevarate, este chiar Dumnezeu manifestat in noi.

Si ce daca e asa…?
Avem nevoie de trezirea sufletului sau este ceva de care sa se preocupe doar oamenii cu inclinatii de studiu, metafizice, filozofice sau religioase?

Trezirea este importanta pentru fiecare dintre noi fiindca este, fara ca multi dintre noi sa stie, viata insasi (multi oameni nu isi mai dau seama cat de mult s-au „automatizat” in gandire, in reactii, in intelegere) si este, mai ales,  sursa tuturor trairilor autentice.

Ca sa va putem sugera mai mult, ei bine, ganditi-va ca
nevoia de a iubi si a fi iubiti,
nevoia de Dumnezeu, de spiritualitate, de a cauta esenta si sensul vietii,
nevoia de transformare si de cunoastere de Sine,
dorinta de a face bine si de a ajuta pe ceilalti,
nevoia de cultura,
de a vedea un spectacol, o piesa de teatru,
de a avea o iesire in natura sau un concediu la mare,
nevoia de a schimba un serviciu dificil, repetitiv, abrutizant cu ceva mai viu, mai normal, mai curat, sau intr-un colectiv mai „luminos”,

sunt impusuri care vin din profunzimile noastre
si toate au ca sursa sufletul.

DECI TREZIREA SUFLETULUI DA ASTFEL DE NEVOI SI ALTELE MAI INALTE, DAR TOT EA DA SI REZOLVAREA.

trezirea-sufletului-1.jpg

 

Prin trezire accedem la stari intense,
(e adevarat, nu numai de bucurie, dar si de suferinta- de data asta, profund transformatoare) si chiar la bucurii si satisfactii pe care altfel le puteam obtine greu si doar in functie de ceva exterior (o petrecere, un spectacol etc).

trezirea-sufletului-2.jpg

Trezirea sufletului se manifesta ca un inceput al iluminarii sau chiar ca o iluminare.

Este o stare in care te simti viu, intelept, intelegator si flexibil, in care intelegi usor si „cantaresti” cu usurinta probleme, fapte si situatii din indiferent ce domeniu, fiindca te simti ghidat interior de o forta care atunci cand o o simti face ca toate aspectele mentionate sa fie usor de realizat, ca cel mai firesc lucru din lume.
Simti adevarul in legatura cu un lucru chiar inainte de a te informa si si a judeca in profunzime, esti greu de indus in eroare iar atunci cand , totusi, aceasta are loc, gasesti cu usurinta drumul cel bun.

Fiinta care are sufletul trezit este creativa, responsabila, inteleapta si, mai ales, are o mare putere de a iubi.
Ceea ce este important, fiindca daca intelegem ca este bine si dorim sa avem o mai mare putere de a iubi, acesta nu se realizeaza doar prin simpla vointa decat intr-o anumita masura, dincolo de care ne este greu sa trecem.

Starea de genialitate nu este departe iar pentru unele fiinte umane este chiar usor de atins atunci cand au sufletul trezit.
Citeste mai mult….

Pentru inscriere AICI.