Abheda Yoga-Calea Inimii

Pentru inscriere AICI.
Pe Calea Inimii-Abheda Yoga bazată pe invățătura fundmentala nondualistă a shivaismului Trika din Kashmir puteţi practica:
Raja yoga – yoga concentrării intense, a meditaţiei profunde şi a controlului deplin al minţii, Hatha yoga, cuprinzand asane, pranayama-controlul respiratiei și meditatie;

Bhakti yoga – yoga devoţiunii sau a iubirii de Dumnezeu;

Jnana yoga – yoga discriminării realităţii de „iluzie” , a demersului filozofic;

Karma yoga sau yoga acţiunii lipsite de ataşament şi în perfect acord cu Ordinea și Armonia Universala;

Kundalini Yoga – o ramura yoghină excepțională, care generează efecte foarte intense, cu o remarcabilă legătură cu fenomenele paranormale și pentru care există foarte putine persoane calificate pentru a ghida un Căutător Autentic; în această școală spirituală – Abheda Yoga_ multe persoane si-au trezit energia fundamentală Kundalini și au putut folosi apoi minunatele ei efecte în meditație ori în viața de zi cu zi;menționăm că trezirea energiei kundalni la nivele importante și ascensiunea ei pe coloană nu este bine să se realizeze decât sub o indrumare adecvată datorită pericolelor care pot apărea;

cultivarea virtuților spirituale, arta de a face binele, nonviolența, adevărul ,non-furtul și non- acumularea ș.a.;

meditatia de introspecţie „Cine sunt eu”
făcută cunoscută şi în occident de Ramana Maharishi (dar şi de Nisargadatta Maharaj, Poonja şi alţi maeştrii)
care urmareste constientizarea identităţii noastre esenţiale
şi a celor trei forme principale de vid beatific;
metode prin care pot fi transcense cu eficienţa obstacolele care pot apare în calea introspecţiei;

meditaţia in actiune – atitudine contemplativă de acces la starea naturală de „a fi noi înşine-Sinele” în mijlocul vieţii;

Arta Grației Supreme, metoda revoluționară pentru trezirea sufletului și spiritualizarea vieții;

sistemul AdAnima de practici esoterice conjuncturale care dau posibilitatea evolutiei spirituale prin acţiuni şi atitudini ce se realizeaza in timpul vietii sociale aşa-zis obisnuite, deci fără a aloca un timp special pentru antrenamentul personal; aspecte esoterice legate de orice aspect particular al vieţii : semnificatia subtilă a unor fenomene din lumea materiala, fie ele chiar si economice si despre modul in care acestea pot fi folosite de catre cel intelelept, arta de a fi spiritual si intelept ca şi conducător, angajat sau om de afaceri, ca părinte, soţie sau soţ, fiu sau fiică, prieten sau profesor;

metode de alimentaţie si căi simple de regenerare si prelungire a vieţii prin soluţii naturale;

– forme eficiente de retragere spirituala de scurta durata in solitudine;

descoperirea menirii spirituale proprii si dezvoltarea metodelor pentru implinirea ei; informatii generale despre eneagrama si tipologii;

arta, înţeleasă ca o cale excepţională de evoluţie spirituală, atât pentru creatorul cât şi pentru „receptorul” de artă autentică;adanima1.jpg

Toate acestea sunt unificate si intelese de perspectiva Trika Yoga din Kashmir.
Abheda yoga

Yoga in Life – Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

………………………………………………………….
………………………………………………………….
”Era odata un taietor de lemne foarte puternic care-si cauta de lucru.
A ajuns la un negustor de cherestea si acesta l-a angajat imediat.
Pentru ca era platit bine, iar conditiile de lucru erau foarte bune, taietorul de lemne si-a dat silinta sa lucreze cat putea de bine.
Negustorul i-a dat un topor si i-a aratat locul de unde sa taie copacii.
In prima zi, omul a taiat 15 copaci.
“Felicitari”,i-a spus seful.
”Continua sa muncesti tot asa!”
Fiind foarte motivat de cuvintele sefului, taietorul de lemne a incercat sa munceasca si mai bine a doua zi, dar nu a putut dobori decat 10 copaci.
A treia zi a incercat si mai mult, dar n-a reusit sa doboare decat 7 copaci.

Zi dupa zi el dobora tot mai putini copaci.
“Cred ca imi pierd puterile”, se gandea taietorul de lemne. Stanjenit s-a dus la negustor si si-a cerut scuze spunandu-i ca nu intelege ce i se intampla.
“Cand ai ascutit ultima oara toporul?” a intrebat negustorul.
“Ascutit? Nu am avut timp sa ascut toporul. Am fost foarte ocupat sa tai copacii…” ”

Facand o paralela, exista cai spirituale in care oamenii refuza viata in lume, care le pare ca ii franeaza, abrutizeaza si indeparteaza de idealul spiritual si se retrag in solitudine sau in manastire. Ei isi dedica intregul timp transformarii interioare si evolutiei spirituale, adica se ocupa permanent de ”ascutitul toporului”. Acestea sunt cai bune, cai ale negarii aparentei lumii si ale transcenderii.

Exista cai spirituale in care Cautatorul autentic se retrage in Sine si realizeaza eforturi spirituale pentru a se transforma si a evolua si apoi se ”arunca” din nou in mijlocul vietii, intelegand-o intr-un mod nou, deoarece acum ”are toporul ascutit”.

Dupa care, cand simte nevoia, revine in solitudine pentru a realiza inca un salt spiritual, pe care sa il savureze apoi in mijlocul vietii, pana cand acest impuls se pierde si revine in camera de meditatie, ca sa ”isi ascuta din nou toporul”.
Acestea sunt cai spirituale foarte bune care integreaza viata si se folosesc de antrenamentul spiritual pentru a face mai bine fata la incercarile vietii.

Dar exista si o cale spirituala in care

insasi viata produce transformarea si evolutia

calea pe care ”CU CAT TAI MAI MULTI COPACI, CU ATAT TOPORUL SE ASCUTE MAI TARE de la SINE .
Adica, in aceasta situatie, toporul devine mai ascutit tocmai datorita folosirii lui.”

ACEASTA ESTE CALEA INIMII – ABHEDA YOGA, CALEA SPIRITUALITATII IN MIJLOCUL VIETII.

…………………………………………………….
Abheda Yoga -sau Calea Inimii este o esenţă a metodelor practice esoterice pentru a fi spirituali în mijlocul vieţii, tocmai datorită vieţii.

Se bazează pe sutrele lui Patanjali, Advaita Vedanta, Tantrismul nondualist casmirian, comparat cu perspectiva Dzogchen si Mahamudra din Tibet. Se studiază, printre altele, Bhagavad Gita, Vijnana Bhairava Tantra și , chiar, (interesant sau paradoxal pentru unele persoane) textele traditonale crestine.

Este o perspectiva spirituală nondualistă, directă, care se sprijină pe informaţii tradiţionale, sistematizate ştiintific şi practicate în ambianţa culturală actuală occidentală. Ele oferă, prin aplicare în practică, eficienţa spirituală şi reîncărcare energetică.

Conform acestui sistem, în fiecare din noi sunt prezente aceleaşi potenţialităţi, care nu depind de calităţile sau defectele din prezent.
Calea Inimii urmăreşte trezirea sau revelarea în noi a acestei potenţialităţi, care, de fapt, este starea noastră proprie, naturală, starea de „a fi noi înşine”, stare care poate fi accesată şi în mijlocul vieţii, chiar şi în stare de veghe.

Această stare este perfectă, include în ea totul şi este fundamentul tututor stărilor cunoscute.
Orice fiinţă umană are în ea această stare, dar suprapune peste ea aspecte limitate, specifice personalităţii efemere.

lotus-1.jpg

Progresul practicantului este accelerat de :

” a face bine” în mod detaşat şi divin integrat, respectând legile divine universale şi regulile morale şi etice
transfigurarea plină de iubire a vieţii, sub toate aspectele ei
– purificarea şi armonizarea fiinţei, de la nivel fizic până la cele mai subtile nivele.

Ulterior practicantul se poate raporta instantaneu, la început cu intermitenţe şi apoi permanent, la această stare firească naturală, în mijlocul vieţii.

În Abheda Yoga, Ashtanga yoga traditionala cu 8 etape este potentată și sustinută de Calea Directă, fără etape și marcată de o instantanee raportare la esenta Sinelui Suprem Atman.
Pe de altă parte, raportarea directă la Unitate este potentată de efortul spiritual ce uremază cele 8 etape din Ashtanga Yoga.

Perspectiva este eficienta şi mai potrivită practicii zilelor noastre, cu efecte rapide şi evidente pentru practicant.
………………………………………………………………………………………………………
Film yoga prezentare_0001

Abheda yoga

Vezi mai multe video din cultura

Pentru inscriere AICI.