De ce relatiile (chiar si cele nefericite) ne conduc catre evolutia spirituala

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, timp de 4 luni. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

Holding HandsExista numeroase carti care ne invata cum sa devenim cea mai autentica versiune a noastra. Mergem cat mai in adancime pentru a ne intelege nevoile, dorintele si dorurile. Devenim deschisi pentru a explora cai precum meditatia si yoga, atunci cand noi credem ca ele ne pot oferi  potentialul de a ne regasi pacea.

Dar daca noi ne dorim cu adevarat sa crestem si sa evoluam in calatoria noastra, cel mai de folos ajutor il putem primi de la relatiile noastre personale.

Cei care ne sunt cel mai aproape (si in special relatiile noastre cu aceste persoane) sunt profesorii cei mai de pret din vietile noastre.

Fiecare dintre relatiile noastre ne reflecta cu putere acele parti din noi, care sunt fericite, pline de compasiune – dar si acele parti care au nevoie de crestere si evolutie. Este ca si cum, fiecare dintre cei pe care ii iubim, a fost plasat in mod deliberat in viata noastra, pentru a fi alaturi de noi, pentru a ne oferi oportunitatea de a ajunge la adevaratul nostru potential, si pentru a ne atinge scopul pentru care suntem aici, pe acest pamant.

Darul cel mai important in vietile noastre este cel al iubirii. Poate aceasta explica de ce parnitii sau membrii familiei, sotul, sotia, copii sau rudele si prietenii, pot fi cele mai dificile persoane din viata noastra, provocandu-ne capacitatea de a oferi iubirea, cu toate ca ei sunt cei mai apropiati de noi.

Si tocmai de aceea, majoritatea celor cu care ne petrecem timpul cel mai mult, au un impact profund asupra fericirii noastre si chiar ne inspira sau ne provoaca in evolutia noastra spirituala.

Sa luam de exemplu, relatiile dificile pe care multe persoane le au cu unul dintre parinti. O persoana isi poate considera tatal ca fiind prea autoritar, critic si incapatanat. Dar toate aceste caracteristici care o infurie in ceea ce-l priveste,  sunt de fapt propriile sale trasaturi, pe nu doreste sa si le asume.

In momentul in care isi recunoaste si vindeca marea majoritate a partilor critice din ea, judecatile si criticile tatalui dispar ca prin minune.  Interactiunile dintre cei doi devin mult mai usoare, mai line si mai autentice. Tatal – si in special relatia cu el si evolutia acestei relatii – ne pot ivata ca lucrurile care ne supara cel mai mult la altii sunt de fapt aspecte din noi insine, pe care nu suntem inca pregatiti sa le recunoastem si sa ni le asumam.

Sa luam acum alte exemple – relatiile cu un fost sot, sau relatia cu biserica (“relatiile” nu se refera in mod necesar la relatiile cu o singura persoana, ci si la relatiile cu comunitatea). Ambele ne pot invata ca exista anumite relatii care pot impiedica in mod involuntar propria noastra crestere.

Un barbat care te tradeaza in dragoste, atunci cand ai inima larg deschisa, te poate invata ca atunci cand  iti place cu adevarat de cineva, nu trebuie sa-l tii cu forta langa tine, chiar daca aceasta ar putea sa doara.

Prietena ta cea mai buna te poate invata foarte multe despre tine si conexiunile la nivel de suflet. O relatie de prietenie te poate invata ca doar atunci cand ne acceptam si ne iertam pe noi insine, putem sa acceptam si sa iertam pe oricine altcineva.

De la sotul tau poti invata ca intr- o relatie de cuplu, doar prin onestitate si vulnerabilitate poti castiga o mai mare intimitate si iubire.

Toti cei din vietile noastre au rolul unor invatatori spirituali. Scopul lor este acela de a dezvalui parti din noi insine, pe care  le tinem in mod inconstient in umbra. Ei se afla acolo pentru a ne ajuta sa ne deschidem catre o mai mare profunzime a adevarurilor existentei. Chiar si cei care ne ranesc, apar in vietile noastre deoarece sunt singurii care ne pot invata acele lectii specifice, si pe care doar asa am putea sa le primim, caci de cele mai multe ori, noi invatam mai bine din experientele dureroase decat prin cele pline de bucurie.

Profesorii nostri spirituali sunt acolo pentru a ne ajuta sa ne trezim, sa recunoastem si sa ne intelegem adevarata noastra natura, pentru a ne aduce in centrul fiintei noastre, si pentru a evolua in continuare in calatoria sufletelor noastre. Cine ar putea sa ne ajute mai mult in aceasta calatorie, decat cei care se afla cel mai aproape de noi?

Este ceva divin in toate acestea. Deci, in timp ce iti petreci timpul cu familia, in timpul sarbatorilor si incepi sa te simti iritat, identifica sursa acelei iritari, priveste-te in oglinda, si vezi ce anume ascunzi in mod inconstient.

Pe masura ce reflectezi asupra anului ce tocmai a trecut si realizezi ca inca mai ai o rana pe care o porti cu tine, vezi daca poti identifica persoana care ti-a provocat-o si ce anume te-a invatat ea. Ce stii tu acum despre tine, si nu stiai inainte?

Daca ti-ai propus sa creezi mai multe relatii iubitoare in anul care tocmai a inceput, intoarce-te in interiorul tau si intreaba-te: “Sunt dispus(a) sa ma gandesc la aceste relatii intr-un mod diferit sau sa vad un adevar mai adanc, pentru a avea parte de mai multa iubire in viata mea?”

 

Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-16724/why-your-relationships-even-the-bad-ones-lead-to-spiritual-growth.html

Articolul a mai aparut tradus si aici: http://viataverdeviu.ro/de-ce-relatiile-chiar-si-cele-nefericite-duc-la-cresterea-si-dezvoltarea-noastra-spirituala/

 

 

 

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011