Luna Noua in Berbec – 18 aprilie 2015, ora 21:57 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, pana pe 30 iunie. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

newmoon-ariesLuna Noua aduce pentru fiecare dintre noi un timp al initierii si al noilor inceputuri.

Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 17  spre 18 aprilie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

……………………….

Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 18 aprilie, ora 21:57, ora Romaniei, pe  gradul 28:25, pe penultimul grad in zodia Berbecului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Berbec pe gradul 28, cei nascuti in jurul datei de 18( plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 28 din orice semn zodiacal.

 Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  cardinal si de foc al Berbecului, aceste “inceputuri”  se vor baza pe energia de foc  a acestui semn. Este o energie menita sa ne implusioneze, sa ne anime, sa ne inspire, asemenea unui foc care se aprinde si arde cu putere.  Aceasta Luna Noua accentueaza curajul, initiativa, dar si impulsivitatea, egoismul sau agresivitatea.

Este un moment favorabil noilor provocari, pentru afirmare sau evidentiere prin lupta, sau pentru demararea unor noi proiecte care presupun indrazneala, ambitie sau curaj.

Luna Noua este un moment in care obiectivele personale  ar trebui sa fie in accord deplin cu acest semn al Berbecului, de noi depinde cum folosim aceasta energie. “A vrea “ este verbul magic al acestei lunatii, si trebuie sa-l conjugam atat pentru noi cat si pentru ceilalti  cu mult curaj. Sunt favorizate activitatile sportive, competitiile, domeniile care presupun munca fizica si miscare.

Riscurile pe care le presupune aceasta lunatie sunt legate de tendinta spre aventura si de lipsa de control a impulsurilor, ceea ce poate duce la decizii pripite, agresivitate sau conflicte. Sunt recomandate asadar, autocontrolul la nivel psihoemotional si o abordare constructiva in lupta noastra pentru afirmare.

Alte aspecte semnificative pentru aceast moment astral sunt prezenta lui Saturn in Sagetator si a lui Pluto aflat in Capricorn  care sunt in miscare retrograda, Jupiter revenit in miscare directa in Leu, formeaza cuadraturi cu conjunctia Mercur-Marte in Taur, iar Neptun in Pesti formeaza o cuadratura cu Venus în Gemeni.

Este de asemenea relevant si in ce succesiune de evenimente astronomice  extrem de importante se inscrie Luna Noua in Berbec, dupa cele doua eclipse totale de Soare si respectiv de Luna din 20 martie si 4 aprilie 2015, eclipse care au marcat schimbari profunde, spre trepte superioare ale constiintei, in care nu mai au loc regretele, victimizarile, abandonul luptei cu propriie slabiciuni sau compromisurile care asund minciuna sau neasumarea propriilor interese in relatii sau parteneriate.

Acum, Luna Noua în Berbec ne cere sa ne adunam sau sa ne scuturam bine, apoi sa ne fixam obiective indraznete, curajoase, prin care sa ne punem in valoare pe noi insine. In aceasta actiune il avem de partea noastra pe Marte, care este Guvernatorul acestei Luni noi, si care formeaza conjuctie cu Mercur in Taur, favorizand atat flerul pentru identificarea calitatilor necesare si disponibile, a oportunitatilor de valorificare eficienta a acestora, cat si lupta sustinuta pentru atingerea obiectivelor stabilite.

 

 

Sursa: http://www.iulia-trandafir.ro/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011