Eclipsa Totala de Soare in Pesti – 20 martie 2015 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, pana pe 30 iunie. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

SE2015-03-20TEclipsa de Soare  are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar; eclipsa aduce energii noi de o intensitate mult mai mare  fata de o Luna Noua obisnuita, energii care sunt asociate cu noi inceputuri radicale.

De data aceasta avem de a face cu o Eclipsa de Soare Totala, care va putea fi observata si de la noi din tara, ea fiind vizibila din emisfera nordica, in America de Nord, Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Ea este prima eclipsa a anului, iar la noi eclipsa va fi partiala, adica soarele va fi acoperit in proportie de doar 50-60%, spre deosebire de eclipsa din 1999, care a avut punctul de maxim chiar la noi in tara, in localitatea Ramnicu Valcea.

Eclipsa totala incepe la ora 11:13 ora Romaniei, la aproximativ 700 de km de Groenlanda, umbra Lunii deplasandu-se la inceput spre est, iar apoi spre nord.  In Bucuresti maximul eclipsei va avea loc la ora 11:56 ora Romaniei. Dupa  maxim, eclipsa continua, Luna eliberand incet discul solar. Ultimul contact al eclipsei are loc in vestul tarii la ora 13:00, iar in est si nord-est la 13:10.

Eclipsa de Soare din 20 martie 2015 este principala eclipsa de Soare vizibila din Romania pana in anul 2022, si este eclipsa cu cea mai mare magnitudine pana in anul 2027. De fapt, urmatoarea eclipsa vizibila din Romania, dupa eclipsa de Soare din 20 martie 2015, va fi o mica eclipsa partiala care se va produce pe 21 iunie 2020, adica peste 5 ani,

Eclipsa de Soare este potentata si de faptul ca in seara precedenta ei, Soarele si Luna se alfa la cea mai mica distanta unul fata de celalalt, generand astfel efectul de Supermoon sau Super Luna. Acest fapt corelat cu echinoctiul de primavara care are momentul de maxim, sambata 21 martie la ora 00:45,  ora Romaniei, induce o puternica energie care se amplifica prin rezonanta.

Practic, vom avea trei evenimente astrale majore pe parcursul unei singure zile: Eclipsa Totala de Soare, SuperLuna si Echinoctiul de Primavara!

Echinoctiul  de Primavara marcheaza inceputul primaverii astronomice, cand ziua si noaptea vor fi egale; incepand cu 21  martie 2015, durata zilei va fi in continua crestere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc soltitiul de vara.

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 19 spre 20 martie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

………………………

61642592 Aspecte specifice

Eclipsa totala de Soare din 20 martie are are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 29:27 Pesti in apropierea Nodului Sud Lunar in Berbec pe gradul 9:58 , la ora 11:35 ora Romaniei. O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri, bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei.

 Cu Luna Noua in Pesti  pe gradul 29, cei nascuti in jurul datei de 20 ( plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Pesti, Gemeni,  Fecioara si Sagetator),  vor simti influenta acestei Eclipse mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 29 din orice semn zodiacal.

Semnul Pestilor este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa, mila, putere de a ierta, compasiune. Stabilirea unui paradis aici pe pamant este un vis extrem de important dar greu de realizat, pentru pesti. Hipersensibilitatea, teama de critica, mandria interioara pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual.

Aceasta Eclipsa in Pesti energizeaza casa X o casa unghiulara  ce da forta acestei energii  si este legata de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu, punand un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie , propria valoare.

Eclipsa este sustinuta de formarea unui aspect astral deosebit, care se numeste YOD.

Un Yod implica planete asezate intr-un  triunghi isoscel alungit format din doua planete in sextil (aspect de benefic 60 de grade) si ambele planete in aspect de inconjunctie (aspect de 150 grade, orbul trebuie sa fie pana in trei grade) cu a treia planeta numita focar. Este un aspect ce arata un scop special, exista aici ceva prestabilit sau predestinat, nu intamplator este numita “degetul lui Dumnezeu”.

Focarul Yodului prin semn si casa releva misiunea speciala de indeplinit, este Degetul sau mana destinului. Este un punct de transformare ce aduce puncte de cotitura, bifurcatii, crize ce schimba calea, directia prin transformarea si elevarea constiintei noastre.

Yodul  nostru este  format dintr-un aspect de sextil ( aspect benefic de 60 grade ) intre Mercur in Pesti in conjunctie cu Neptun in Pesti  si Pluto in Capricorn, si din doua aspecte de inconjuctie dintre  Mercur si Jupiter retrograd in Leu si  Pluto in Capricorn si Jupiter retrograd in Leu.

Jupiter retrograd in Leu este planeta focar a acestui Yod, ne spune ca tot ce tine de valorile noastre, talentele noastre, banii nostri,  banii acestei tari, traditii, bogatii naturale, cultura acestui popor, politica externa si interna, relatia cu strainatatea, legile, justitia, au fost abordate gresit producand erori grave care trebuiesc remediate  in urmatoarea perioada.

Aceasta Eclipsa de Soare in Pesti ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in credintele noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, acum putem vedea rezultatele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata (acolo unde avem semnul Pestilor  in harta natala). Nodul Sud in Berbec ne vorbeste despre egoism, impulsivitate dar si despre calitati latente. Este intelept sa descoperim si sa folosim aceste calitati adormite, sa dam deoparte vechile tipare (egoism, nerabdare inerenta, graba, capricii de moment, propriile  nevoi emotionale), si sa mergem in directia Nodului Nord in Balanta catre echilibru, pace, armonie.

 

 

Surse: http://www.astro-info.ro/

http://adriana-astro.com/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011