Luna Plina in Rac – 5 ianuarie 2015, ora 06:53 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, timp de 4 luni. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

fullmoon-cancer-3-380x235Aspectul de Luna plină cu are incepem acest nou an, reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe  4 ianuarie, ora 12:53, pana pe 6 ianuarie, ora 00:53! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 3 ianuarie 2015, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

……….

Aspecte specifice

Luna Plina se formeaza in semnul Racului pe data de 5 ianuarie, ora 06:53, ora Romaniei pe gradul 14:31 . Luna Plina in Rac, un semn de apa, in care Luna se afla in domiciliu, accentuand astfel trasaturile lunare, se formeaza pe gradul 14: 31 in opozitie cu Soarele in Capricorn pe acelasi grad, 14:15. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Rac, pe 27 iunie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra.

 Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 5 ianuarie, aprilie, iulie sau octombrie ( plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 14 in Rac, Capricorn, Berbec  sau Balanta(semnele cardinale).

O Luna Plina pe axa Rac –Capricorn , este un aspect de opozitie, dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru, dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Rac si Capricorn. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil, dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica.

Cum Luna in Rac este in domiciliul ei natural, aceasta faza de Luna Plina devine puternica atat prin semn (Rac) cat si prin casa astrologica care o lumineaza, vorbim de casa VII, o casa unghiulara. Aceasta Luna Plina pune un accent deosebit pe sentimente, familie, memorie, relatii, dusmani stiuti si nestiuti, avocati, etc.

In casa VII, Luna Plina in Rac  ne  indica realizarile sau esecurile in tot ce tine de parteneriate, casnicii, viata de familie, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate, afaceri interne si tratate internationale. Casa VII vorbeste in esenta despre modul in care ne raportam  la celalalt, este casa parteneriatelor.

Alte aspecte care se adauga acestei luni pline sunt aspectul de conjuctie al lui Pluto aflat in Capricorn cu soarele in Capricorn si in opozitie cu Luna din Rac, si formarea unei cruci cosmice cardinale formate din Luna Plina in Rac, Uranus in Berbec, si Nodurile Lunare aflate in Berbec si Balanta. Aceasta Cruce cosmica cardinala poate fi privita ca o intersectie cu patru directiii dar fiecare directie ne atrage si respinge in acelasi timp datorita problemelor existentiale, amplificandu-ne emotiile.

Exista totusi si un mediator in aceasta simfonie cosmica, este vorba despre asteroidul Chiron, aflat in Pesti care poate fi comparat cu o mana astrala ce vindeca ranile sufletului nostru. Rana si vindecarea lui Chiron in Pesti in casa III tine de spiritualitate, credinta, incredere in oameni si  compasiune.

 

 

sursa:http://adriana-astro.com/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011