,,Memoria de Cristal – Superman”, acum datele pot fi pastrate in siguranta pentru milioane de ani!

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPEM DIN NOU CURSURILE ABHEDA YOGA pentru adulti. După 21 martie 2015 începem din nou înscrierile la cursurile yoga la incepatori, pana pe 30 iunie. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 70 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ............................................................................................... INCEPEM UN NOU CURS DE YOGA PENTRU COPII: Cursul de Yoga pentru Copii .................................................................................................................................................... INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. ...................................................................................................................................................................................................................... To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. ......................................................................................................................................................................................................................

crystal memoryUn grup de cercetatori din Marea Britanie, au inregistrat date intr-un cristal de sticla nanostructurata. Acest dispozitiv de stocare pare desprins din serialele SF, el avand practic un timp de viata nelimitat si o capacitate care o depaseste pe aceea a Blu-Ray-ului de 2800 de ori, putand salva datele si informatiile despre intrega noastra civilizatei, pentru cei care vor veni dupa noi…

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton au dezvoltat o memorie optica „penta-dimensionala”, dovedind experimental posibilitatea de inregistrare a datelor in sticla nanostructurata folosind o viteza foarte mare (femtosecunde),cu laser, care creeaza nanostructuri auto-asamblate din cuart topit.

Creatorii memoriei 5D au denumit inventia lor ,,Superman memory crystal” ca urmare a unor memorii de cristal utilizate intr-o serie de filme ale lui Superman.

Metoda de producere a acestor cristale se numeste 5D, deoarece in plus fata de cele trei pozitii ale acestor nanostructuri, ele mai contin doua caracteristici: refractia si polarizarea ca si parametri suplimentari.

Aceasta noua metoda de stocare permite o capacitate de date fara precedent de 360 TB pentru un disc de tipul DVD. Capacitatea maxima de memorie a ultimelor generatii de Blu-Ray DVD este de 128 GB. Iar cel mai mare hard disk magnetic cu tehnologia HAMR care inca nu este produs comercial, va avea aproximativ 20 de TB pe disc.

Stocarea pe sticla ar putea pastra datele intacte pentru miloane de ani, in timp ce un DVD este garantat doar pentru aproximativ 7 ani, in care datele sa fie pastrate fara erori.

Sticla nanostructurata ramane stabila si daca este expusa la temperaturi de pana la 1000 °C.

,, Suntem in curs de a dezvolta o forma foarte stabila si sigura de memorie portabila folosind sticla, care ar putea fi extrem de utila pentru corporatiile si organizatiile cu arhive mari. La momentul actul, companiile trebuie sa-si refaca arhivele odata la 10 – 15 ani, deoarece memoriile hard disk au o durata de viata relativ scurta” , a declarat seful proiectului Jingyu Zhang, subliniind ca muzeele si arhivele nationale, cu numerele lor uriase de documente vor fi primele care vor beneficia de pe urma acestor super memorii.

Universitatitatea din Southampton – Centrul de Cercetare Optoelectronica si  Universitatea Tehnologica din Eindhoven au prezentat deja un proiect comun  denumit : ,, Metoda  5D de stocare a datelor cu laserul ultra rapid pe sticla nanostructurata” la Conferinta privind Laserii si Electro – Optica din acest an care a avut loc la San Jose, in California, Statele Unite.

Profesorul Peter G. Kazansky, discipol al laureatului Premiului Nobel pentru inventarea laserului, Aleksandr Prohorov, a declarat ca: „Este palpitant sa cred ca am creat primul document care va supraviețui probabil rasei umane. Aceasta tehnologie poate pastra pana si  ultima dovada a civilizatiei actuale:. Tot ce am invatat nu va fi uitat „

sursa: http://www.southampton.ac.uk

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga.

The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima).


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011