Despre Teste și Virtuți spirituale

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, Se mai fac inscrieri pentru noul curs Abheda Yoga (ce a inceput in aprilie) până pe data de 31 mai 2016; acesta are loc la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza. Principalele avantaje ale metodelor Abheda yoga sunt: - cultivarea stării suprem transcendente în chiar mijlocul vieții, metodă cunoscută sub numele de ADI MUDRA; ea permite trăirea stării desăvârșite în mijlocul vieții, indiferent de natura trăirilor aparente pe care le experimentăm, - trezirea gradată a energiei Kundalini cu o ușurință suprinzătoare și fortifierea corpului - integrarea ușoară și firească în Sinele Suprem Atman. Metodele aparțin tradiției multimilenare Trika din nordul Indiei dar sunt adecvate modului de înțelegere al omului modern. Efecte interesante sunt descrise AICI Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

y1Până la sfârsitul lunii martie realizăm la curs o sinteză a cunoștințelor teoretice și apoi participăm la un examen pentru a continua cu anul următor de studiu sau nu (excepție fac incepătorii care au venit la curs din octombrie pana acum deoarece ei vor sutine un examen in octombrie 2016).
Sinteza și Examenul sunt evenimente importante acum pentru scoala noastră care, în felul acesta, face un salt important.
Prin acest mesaj facem un apel către toți aceia care sunt suficient de conștienți pentru a susține această chemare la progres și subliniez că, pentru a lua examenul trebuie, în primul rand,
să ai curajul de a-l susține
!

Sinteza și Examenul au următoarele principale efecte prețioase:
– recuperarea a numeroase informații valoroase de către cei care ori nu au fost prezenți, ori nu au fost atenți, ori nu au înțeles anumite informații în procesul de predare; acest avantaj este cu adevărat esențial, mai ales că multe informații ajung să pară aproape complet noi;

– deoarece în cadrul Sintezei nu se repetă predarea ci se expun informațiile având ca și criteriu IMPORTANȚA lor în primul rând practică, avem șansa să înțelegem cum se practică Abheda Yoga, pe ce să punem accent și care este FIRUL ÎNȚELEGERII care leagă multiplele cunoștințe acumulate; există multe practici importante care au căzut în uitare fiindca alte practici importante au fost predate și așa mai departe;

– întradevăr, Sinteza necesită un oarecare efort din partea tuturor, dar, ținând cont că este pentru prima dată când facem aceasta de când practicăm Abheda Yoga împreună ne putem da seama că sunt multe informații nedecantate ori neînțelese și aproape nimic altceva decât Sinteza nu poate schimba această situație în bine; de aceea audierea Sintezei este prețioasă;

y2examenul este ceva firesc, o finalitate naturală a unui asemenea efort care de fapt nu e mare decât prin prisma inerției și comfortului (vă pot certifica aceasta cei care participă uzual la cursuri teoretice cu un volum important de date și care, deși nu sunt nici pe departe atât de transformatoare pentru un om ca și cursul Abheda Yoga necesită un efort de învățare MULT mai mare și mai intens).

dacă cineva știe atât de puțin încât nu poate lua examenul, el are posibilitatea să își desăvârșească pregătirea practicând și învățând Abheda Yoga în continuare în același an de studiu, cunoscând totodată și oameni noi;

– ÎN ACEST PERIPLU PROFESORUL SAU MAESTRUL SPIRITUAL NE ESTE PARTENER SI NU DUȘMAN.

Considerăm in mod natural Căutătorii spirituali autentici au încredere în Calea Spirituală și profesor și vor urmări să onoreze această invitație… și șansă – totodată.

y4Despre disciplină

Abheda Yoga este o yoga practică a spiritualității în mijlocul vieții, a cultivării la maximum a spontaneității și autenticului în existența noastră pentru că ceea ce este autentic provine din Sinele Suprem Atman.

Totuși, printre primele lecții ale unui yoghin se află disciplina minții, pentru a putea utiliza, apoi, mintea ca un instrument puternic și pentru a putea stăpâni (în primul rând) și apoi transcende tendințele ego-ului.
Exista forme de yoga în care disciplina este aproape totul. Prin disciplinarea minții ea devine un instrument superputernic aflat în mâna sufletului sau a Sinelui Suprem Atman și atunci rezultatele minunate ale evoluției spirituale nu vor întârzia să apară.

Una dintre majorele diferențe între un maestru spiritual și un om obișnuit este capacitatea de a controla și transcende mintea.

De aceea cursul Abheda yoga nu este SPA și aceasta ar fi o confuzie majora.

Dacă cineva își întreabă mintea ce preferă, aceasta va prefera orice tendință ce nu îi impune o disciplină.

Mintea numește aceasta în mod fals libertate când de fapt este vorba de atașamentul de lipsa de disciplină și determinare.
De aceea se spune că yoghinii se concentrează (pentru a-și ascuți mintea) iar oamenii obișnuiți „se distrează” „distrăgând” mintea de la capacitatea de concentrare și realizând, deci, un „efort” în sens opus celui pe care îl fac yoghinii autentici.
De aceea petrecerile abheda-yoghinilor se numesc a fi Yoga Bucuriei Spontane și nu „distracție”.

test

Virtuți spirituale
Disciplinându-ne, ne transformă, și câștigăm acelel calități interioare numite virtuți spirituale; numărul lor este foarte mare și toate reprezintă însușiri bune ce ne sunt necesare pe drumul spiritual – de exemplu
– răbdarea,
– responsabilitatea,
– inteligenta,
– bunătatea,
– curajul, vitejia
– aspirația spirituală
– detașarea,
– puterea de daruire,
– senzualitatea intensă,pură și controlată
– continența sexuală,
– smerenia,
– puritatea emoțonală și mentală etc.

Despre încercările sau testele spirituale

Încercările ori testele spirituale sunt uzuale pe Calea Spirituală.
Ele întăresc încrederea, voința și capacitatea aspirantului de a face față procesului transformator al evoluției spirituale.

Din această perspectivă viața nu este o dulce vacanță pe Pământ ci o sumă de teste spirituale destinate să genereze cea mai eficientă evoluție spirituală din toate celel trei lumi (fizică, astrală și cauzală).
Testele străjuiesc fiecare trecere către un nivel superior și dacă yoghinul trece testele, el va fi imun, pe viitor, la respectivul gen de test spiritual.

Dacă, însă, va cădea, testul se va repeta, oricum, la un moment dat, în viitor, dar va fi mai dificil de transcens decât prima dată și, totodată, este posibil să ne confrunte și cu unele scăderi ale voinței și determinării.

Deci, vă transmitem că cea mai bună strategie este să urmărim să avem succes în toate testele pe care viața ni le trimite și care, toate, au o semnificație spirituală legată de karma acumulată și de ceea ce ar fi bine să asimilăm în această viață.

Dacă le evităm, testele spirituale „nerezolvate” se acumulează și atunci când se pune problema accesului într-o zonă sau stare superioară pe care ne-o dorim foarte mult vom fi nevoiți să le susținem pe toate deodată (ori intr-un timp scurt) ceea ar putea fi, chiar, imposibil.

Testele sau incercările spirituale pot fi organizate sau determinate de voința cuiva (de exemplu, de profesorul sau maestrul spiritual – cum este și examenul de promovare în noul an de studiu ) sau spontane, organizate de viața însăși.
Există multe tradiții spirituale în care se arată cum marii maestri spirituali testau spiritual diferiții elevi in condiții diferite, adaptate complet particular pentru fiecare elev, pentru a-l ajuta pe acesta să își transceandă limitele ori karma.

exam-stressÎn testele spirituale sunt testate multe din însușirile și preferințele noastre și, mai ales – ce punem pe primul loc – valorile spirituale sau confortul, inerția, tendințele inferioare ale ego-ului etc.

În timpul unui test spiritual persoana testată are impresia ca e dificil, că testul are intensitate, dar după ce deciziile corecte sunt luate si după ce acțiunile noastre sunt cele potrivite și testul este transcens sau aproape transcens, găsim la indemână și energii și soluții potrivite pentru noul nivel pe care l-am câștigat și nimic nu ni se mai pare greu.

Pentru a verifica această perspectivă putem să ne raportăm la anumite situații pe care aproape fiecare persoană le-a întâlnit în viața sa.
Uneori, când am avut o zi dificilă, eventual cu eșecuri și probleme, acestea nu au venit singure.
Aparent, deodată s-au concentrat asupra noastră mai multe probleme decât oricând, ca și când „Spiritul Lumii” dorea să facă o glumă misterioasă și surprinzătoare.

De fapt, DA, într-adevăr, Universul organiza pentru noi o încercare ce devenea importantă prin concentrarea de dificulăți – un test spiritual important la care ceea ce ni se cerea – știm acum – era de a nu abdica de la principiile spirituale și de a-l rezolva până la capăt cu maximum de înțelepciune personală, oricât de mult s-ar prelungi și oricât ni s-ar părea de greu.

Exemple de teste spirituale semnificative

Ocultarea învățătorului atunci când elevul nu mai apreciază învățătura sau atunci când regresează
Profesorul sau maestrul spiritual va vorbi diferit cu elevi diferiți, adecvând învățătura cu nivelul spiritual al praticantului.
Dacă elevul este arogant, nu apreciază învățătura ori regresează, este foarte posibil ca profesorul sau maestrul spiritual să se oculteze, pentru el și să nu îi mai reveleze tainele cunoasterii spirituale ori să îi ofere o variantă edulcorată, pe măsura superficialității elevului.

Deformarea „oglinzii interioare” a elevului îl face să perceapă Calea sau Maestrul său într-un mod tot mai deformat, chiar și în cazul în care acesta nu a schhimbat nimic din mesajul său ori din atitudine.

„Când discipolul este pregătit, Maestrul apare…” spune un dicton străvechi. Am putea parafraza și că „atunci când discipolul nu (mai) este pregătit, Maestrul dispare ”.
Atunci când un elev avansează spiritual el obiectivează (își dă seama de ) aceasta. Atunci când un elev cade, el nu observă decât foarte rar acesta. Aceasta deoarece orizontul său interior se îngustează, rafinamentul discernământului scade sau dispare.

Tocmai de aceea el poate începe chiar să critice pătimaş unele sfaturi ale profesorului sau maestrului său spiritual şi să-i îndemne şi pe alţii să procedeze cum a procedat el. Această atitudine îl afundă şi mai mult în greşeala pe care ratarea acelui test spiritual o evidenţiază și îi modifică încontinuu percepța și viziunea eronată.
Într-o asemenea situaţie „distanţa” dintre aspirant şi învățătorul său se măreşte din ce în ce mai mult, fără ca în atitudinea profesorului sau maestrului spiritual să fi apărut vreo schimbare.

fire
Sacrificiul

Testele spirituale ne cer adeseori Sacrificiul.
Acesta este renunțarea la propriul confort sau la anumite obiecte ale dorinței în numele unui ideal pe care îl considerăm suficient de important pentru noi pentru a merita aceasta.

In astfel de situații se verifică dictonul
dacă îL punem pe Dumnezeu sau Calea spirituală pe primul loc, toate celelalte ni se vor oferi pe deasupra. Dacă îl vom pune pe Dumnezeu ori calea spirituală pe locul doi, vom constata că, de fapt, nu i-am oferit niciun loc
(deoarece,de obicei, procesul prin care o valoare lumească a făcut ca ceea ce este esențial să fie pe locul doi va continua ).

Practic, ceea ce aruncam în „focul sacrificial” sunt tendintele noastre inferioare, valorile ego-ului și aceasta are sens tocmai „acolo unde ne doare”, acolo unde suntem slabi și nu acolo unde ne este mai ușor și unde credem că suntem puternici.

Testele nu vin, în general, acolo unde suntem puternici.
Sinele nostru suprem Atman, care susține această ordine universală, nu organizează un al treilea război mondial pentru a ne testa ci ne aduce într-o situație dificilă pentru noi, ale cărei condiții particulare fac testul să fie important pentru noi.

În urma acestui sacrificiu obținem un anumit merit spiritual și, totodată, trecem cu succes testele spirituale respective.

Un alt aspect este faptul că noi primim (de obicei) teste pe direcția în care se manifestă interesele noastre reale ori atasamentele noastre semnificative ; practic este suficient să cultivăm aspirații de un anumit tip până când acestea ajung să fie semnificative și atunci si testele noastre vor fi de acolo !
Deseori constatăm că nu ne place viata noastră fiindcă nu ne plac testele ei; dar adevărul crud este, atunci, că noi înșine atragem un anumit tip de teste datorită valorilor esentiale pe care le cultivăm; prin urmare, ajungem din nou la faptul că cel mai bine să punem Calea Transformării ori Calea spirituală pe primul loc…

Practic, EVOLUȚIA SPIRITUALĂ NU SE REALIZEAZĂ dacă ne protejăm limitele prin dorința de confort.
Evoluția este caracterizată și se manifestă prin limitele pe care le-am transcens.
Chiar de aceea a aparut ascetismul ori au apărut pustnicii crestini care se „nevoiau” pentru a evolua acelerat.

In cazul abheda-yoghinilor ei nu trebuie decât să… depășească încercările ori… să își ia examenele !

Acharya Leonard
Leonard 14

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011