Eclipsa de Luna in Balanta – 23 martie 2016, ora 14:01 si Echinoctiul de Primavara

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, Se mai fac inscrieri pentru noul curs Abheda Yoga (ce a inceput in aprilie) până pe data de 31 mai 2016; acesta are loc la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza. Principalele avantaje ale metodelor Abheda yoga sunt: - cultivarea stării suprem transcendente în chiar mijlocul vieții, metodă cunoscută sub numele de ADI MUDRA; ea permite trăirea stării desăvârșite în mijlocul vieții, indiferent de natura trăirilor aparente pe care le experimentăm, - trezirea gradată a energiei Kundalini cu o ușurință suprinzătoare și fortifierea corpului - integrarea ușoară și firească în Sinele Suprem Atman. Metodele aparțin tradiției multimilenare Trika din nordul Indiei dar sunt adecvate modului de înțelegere al omului modern. Efecte interesante sunt descrise AICI Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

fm libraAceasta este a doua eclipsa din luna martie, de data aceasta fiind o Eclipsa de Luna / Luna Plina in Balanta.

Eclipsele genereaza influente gravitationale si elecgromagnetice mai mari asupra corpului nostrul fizic si emotional, exercitand o influenta mai puternica ca de obicei asupra psihicului nostru.

Este bine sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina (sau momentul cand Luna este in opozitie perfecta cu Soarele) mai puternica ca de obicei si cu  efecte de durata, emotiile sunt sporite, si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

Un alt eveniment important are loc cu doua zile mai devreme de eclipsa, pe data de 21 martie 2016, mai precis la ora 06:30, este vorba de Echinoctiul de Primavara.

Echinoctiul de Primavara este momentul din rotatia anuala a Pamantului in jurul Soarelui, in care ziua devine egala cu noaptea, ca durata, inainte ca zilele sa inceapa in sfarsit sa creasca, dupa domnia “intunericului” din timpul iernii, moment cand Sorele isi reintra in drepturi depline si lumina invinge decisiv.

Intrega natura se reinnoieste si noi odata cu ea; este bine sa ne deschidem inimile in fata acestor energii minunate care se revarsa din belsug asupra noastra, lasand sa infloreasca darurile, inca nedescoperite din noi.

 

spring-timeTripura Sundari – 21 martie 2016

In acest an, Tripura Sundari  are loc in aceeasi zi cu Echinoctiul de Primavara. Aceasta suprapunere nu face decat sa sporeasca puterea aceste zile in care serbam frumusetea si armonia (Tripura Sundari simbolizeaza Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie), conferindu-i o putere aproape magica. Acum este momentul sa ne identificam dorintele noastre cele mai profunde, deoarece, corect sadite la momentul echinoctiului de primavera, ele se vor materializa in decursul unui an.

De asemenea, in aceasta zi putem incerca sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

libra fmEclipsa de Luna in Balanta din 23 martie 2016, are loc  la ora 14:01, ora Romaniei pe gradul 3:17  si este o faza a Lunii in care Luna in Balanta este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Berbec aflat pe acelasi grad  3:17. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Balanta, in luna octombrie 2015, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp. Putem spune ca suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

Eclipsa de Luna in Balanta in asociere cu Nodul Nord in Fecioara ne arata ca relatiile, armonia, cultivarea pacii, respectarea legilor, o abordare practica a vietii si a relatiilor cu cei din jur, concentrarea asupra prezentului, corectitudinea, planificarea, atentia, locul de munca,  sunt cai benefice sufetului nostru.

Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Fecioara ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 23 martie, iulie, octombrie sau ianuarie ( plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 4 in Balanta, Capricorn, Berbec si Rac (semnele cardinale).

Semnul Balantei este asociat cu Legea Armoniei iar scopul acestei energii este de a aduce  armonie si echilibru in lume prin relatii corecte. Acest semn astrologic cantareste orice relatie, este totul despre stiinta relatiilor umane, comunitare, nationale, cosmice, universale.
Eclipsa de Luna in Balanta pe gradul 3:17 activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.
In casa III, Eclipsa de  Luna aduce roade si oportunitati prin tot ce tine de relatiile ce au la baza comunicarea, scrisul, studiile, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant, credinta, studii superioare, straini.

Principalii actori astrali ai acestei Eclipse de Luna sunt Mercur, aflat in Berbec, care pare lipsit derabdare, lucreaza repede, riscand sa treaca peste anumite detalii fara sa e gandeaca la consecintele posibile, Marte aflat in Sagetator care este un martor important al acestui moment, sprijinind aceasta Eclipsa cu energia sa de foc ( Marte in Sagetator ofera optimism, multa energie, convingeri filosofice puternice) si Venus aflata in Pesti, care se afla acolo in exaltare, vorbindu-ne despre relatii valori, placeri si senzualitate, toate filtrare prin iubirea romantica si visatoare a acestui semn.

Simbolul Sabian al acestei Lunii eclipsate pe gradul 4 Balanta este :” Pelerini stransi in jurul focului de tabara, intr-o tacuta comuniune”.  Pelerinajul este o forma de procesiune religioasa ce aduna mai multi oameni intr-un loc declarat sfant. Focul incalzeste inimile noastre, invioreaza mintea noastra iar oamenii adunati in jurul focului de tabara sunt  un simbol al egalitatii, nimeni nu este in capul mesei, nimeni nu este pe un tron.

Focul este un purificator, un distrugator, creeaza si regenereaza iar acum face lumina in toate relatiile, unele se pot rupe, unele se pot redefini, asta in functie de ceea ce este adunat in sufletul fiecaruia.

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

 

 

 

 

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011