Povestea baietelului care stia sa deseneze o floare

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

red_flowerIntr-o zi un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar cand baietelul a vazut ca intrarea in clasa lui se facea printr-o usa direct din curte a fost foarte fericit…iar scoala nu i s-a mai parut atat de mare ca la inceput.

Intr-o dimineata cand baietelul se afla in clasa, profesoara le-a spus copiilor:
„Astazi o sa facem un desen.”
„Grozav”, s-a gandit baietelul, caci ii placea mult sa deseneze. Stia sa deseneze o multime de lucruri: lei si tigri, pui si vaci, trenuri si vapoare. Si si-a scos cutia cu creioane colorate si a inceput sa deseneze…

Dar profesoara le- a spus copiilor:
„Asteptati, nu incepeti inca !” Si a asteptat pana i s-a parut ca toti copiii sunt pregatiti.
„Acum o sa desenam flori”, a zis profesoara.
„Grozav”, s-a gandit baietelul, caci ii placea sa deseneze flori. Si a inceput sa deseneze flori frumoase, si le-a colorat in rosu, portocaliu si albastru.

Dar profesoara le-a spus copiilor:
„Asteptati ! Va voi arata eu cum sa colorati.” Si a desenat o floare rosie cu tulpina verde.
„Acum puteti incepe”, a zis profesoara.
Baietelul s-a uitat la floarea profesoarei, apoi s-a uitat la floarea lui. A lui era mai frumoasa decat a profesoarei, dar n-a mai spus nimic. A intors doar foaia si a desenat o floare ca a profesoarei, Era rosie cu tulpina verde.

Intr-o alta zi, cand baietelul intrase in clasa prin usa din curte, profesoara le-a spus copiilor:
„Azi o sa facem ceva din argila.”
„Grozav”, a spus baietelul, caci ii placea sa lucreze cu argila. Stia sa faca tot felul de lucruri din argila: serpi si oameni de zapada, elefanti si camioane…si a inceput sa framante bucata de argila.

Dar profesoara a zis:
„Stati ! Nu sunteti gata sa incepeti “…si a asteptat pana cand toti copiii au fost gata.
„Acum o sa facem o farfurie”, a zis profesoara.
„Grozav”, s-a gandit baietelul, caci ii placea sa faca farfurii. Si a inceput sa faca farfurii de toate formele si marimile.

Dar profesoara le-a spus copiilor:
„Asteptati, va arat eu cum sa faceti !” Si le-a aratat cum sa faca o farfurie adanca.
„Asa, acum puteti incepe”, a zis profesoara.
Baietelul s-a uitat la farfuria profesoarei, si apoi la ale sale. Ii placeau mai mult farfuriile lui, decat farfuria adanca facuta de profesoara, Dar n-a spus un cuvant si a transformat farfuriile lui intr-o bila mare de argila din care a facut o farfurie adanca si mare ca si cea facuta de profesoara .
Foarte curand, baietelul a invatat sa astepte si sa priveasca si sa faca lucruri ca si cele facute de profesoara. Si foarte curand n-a mai facut nimic de unul singur.

S-a intamplat intr-o zi ca baietelul si familia lui s-au mutat intr-o alta casa,
intr-un alt oras. Baietelul a trebuit sa mearga la alta scoala. Scoala noua era si mai mare, si nu avea nici o usa prin care sa intre direct din curte in clasa lui. Trebuia sa urce niste trepte inalte si sa mearga de-a lungul unui coridor lung pana ajungea la clasa lui.

In prima zi de scoala,profesoara le-a spus copiilor:
„Astazi o sa facem un desen”.
„Grozav”, si-a zis baietelul, si a asteptat sa-i spuna profesoara ce sa faca. Dar ea n-a spus nimic, s-a plimbat doar prin clasa. Cand a ajuns langa baietel, i-a spus:
„Tu nu stii sa desenezi ?”
„Ba da”, a zis baietelul, „ce desen sa facem ?”
„Nu stiu pana nu-l faci”, a zis profesoara.
„Cum sa-l fac ?”, zise baietelul.
„Cum vrei tu”, a fost raspunsul ei.
„Daca toti ati face acelasi desen, si l-ati colora la fel, cum sa stiu cine l-a facut ?”
„Nu stiu”, zise baietelul Si a inceput sa deseneze o floare rosie cu tulpina verde …

 

Morala:
Asa suntem cu totii la inceput: suntem creativi si stim sa desenam orice, foarte frumos si cu maiestrie in felul nostru propriu, pana cand…suntem inregimentati in sistemul de invatamant unde ni se sterge individualitatea si ne sunt inoculate modalitatile in care “trebuie” sa vedem realitatea…unde o floare este intotdeauna rosie cu tulpina verde!
Daca tu ai desena o floare, cum ar fi ea?

 

Sursa: http://www.psyconsultancy.ro

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011