Eclipsa Totala de Soare in Pesti – 9 Martie 2016, ora 03:55 – semnificatii astrologice

DRAGI CAUTATORI SPIRITUALI, INCEPE UN NOU CURS ABHEDA YOGA pentru incepatori in data de SAMBATA 19 MARTIE 2016, orele 11-13 la sala Abheda Yoga din Piata Sudului, langa Sun Plaza.. Primele 4 saptamani participarea este gratuita, dupa care este necesara o donatie de 80 de lei pe luna, fiind posibile si unele reduceri si gratuitati, in cazuri speciale. Va asteptam cu drag! ....INFORMATII SUPLIMENTARE PUTETI GASI AICI. ...................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .............................................................................................................................

new-moon-piscesc-total-solar-eclipseO Eclipsa de Soare are loc in momentul in care Luna Noua si Soarele, ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, este momentul in care energii noi si de o intensitate mult mai mare, sunt asociate cu noi inceputuri, care uneori pot fi radicale, inscriind noi directii sau experiente in vietile noaste.

Aceasta Eclipsa Totala de Soare are loc cu o zi inainte de momentul in care luna se afla la perigeu, adica in punctul sau cel mai apropiat de Pamant. Astfel, putem spune ca vom avea un efect de Super Luna. Din pacate, ea nu va putea fi observata din Romania. Eclipsa totala de Soare va fi vizibila din Svalbard si Insulele Feroe. Eclipsa va fi partiala pentru cei care locuiesc in sudul și estul Asiei, oceanul Pacific si Indian.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 03:45 si 04:05.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

 

 Maha Shivaratri – 7 Martie 2016

maha shiva

 

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 7 spre 8 martie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Maha Shivaratri.

Maha Shivaratri este una dintre cele mai importante sarbatori hinduse, dedicata zeului Shiva, avand de asemenea o mare valoare spirituala pentru poporul indian.

Maha Shivaratri este noaptea in care este sarbatorit si venerat zeul Shiva. Acest eveniment se intampla in fiecare an in a 14-a noapte cu luna noua, din luna Phagun. Conform acestei credinte populare indene, zeul Shiva, este cel care a realizat ritualul ‘Tandava Nritya’  in decursul acestei nopti.  ‘Tandava Nritya’  este o forma de arta divina si reprezinta dansul creatiei, mentinerii si distrugerii, pe care zeul Shiva il danseaza in aceasta noapte, Shiva mai este cunoscut si sub denumirea de Shiva Nataraja sau Shiva Dansatorul Cosmic, iar conform legendei, lumea este creata in multitudinea formelor sale prin dansul continuu al lui Shiva.

In afara de aspectul semnificativ al Tandav-ei pe care zeul Shiva a realizat-o cu ocazia acestei sarbatori, se presupune ca aceasta este noaptea in care a avut loc casatoria dintre el si zeita Parvati. Se spune ca in aceasta noapte Parvati s-a rugat cu fervoare pentru iubitul ei.

Conform mitologiei hinduse, cand Parvati l-a intrebat pe mult iubitul sau stapan Shiva, ce ritual prefera mai mult, acesta a proclamat ca ritualurile si ofrandele aduse de devotatii sai in cea de-a 14-a noapte a lunii Phagun, sunt cele mai incantatoare pentru el.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 Aspecte specifice
piscesEclipsa totala de Soare din 9 martie 2016 are are loc cu Soarele si Luna pe acelasi grad,  18:56 Pesti in apropierea Nodului Sud Lunar aflat si el tot in Pesti pe gradul 21:47.

Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, de ceva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa ne devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea.

Semnul Pestior, semn de apa, mutabil (transformare), feminin (introvertit), guvernat de Jupiter si Neptun, este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema, sacrificii inutile, ce pot conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa, mila, putere de a ierta, compasiune.

 Eclipsa de Soare in Pesti sustinuta de Nodul Sud lunar in Pesti energizeaza casa II, o casa ce vorbeste despre valori materiale. Cum casa II vorbeste despre bani, valori, talente care fac bani, comert, piata monetara, bancile si institutiile financiare, investitii, bogatia si valorile nationale, cu siguranta, toate acestea vor vorbi destul de puternic pana in toamna.

Eclipsa totala de Soare in Pesti pe gradul 18: 56 are doi conducatori astrali: Neptun care este  guvernatorul modern al semnului Pesti ,si Jupiter, guvernatorul traditional care este in acest moment in Fecioara in mers aparent retrograd si pregatit sa dezvaluie, sa sanctioneze erorile, neglijentele, deturnarile de fonduri, abaterile de la drumul drept, incalcarea regulilor si legilor superioare ale vietii.

 Aceasta Eclipsa de Soare in Pesti ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in crezurile noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor neconditionat, acum putem vedea rezultatele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata ( acolo unde avem semnul Pestlor in harta natala).

 

sursa: http://adriana-astro.com/

...................................................................................................................................................................................................................... Urmareste si Abheda yoga - Video de prezentare

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

...................................................................................................................................................................................................................... Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index ...................................................................................................................................................................................................................... Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected].

Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line.


Live streaming video by Ustream ...................................................................................................................................................................................................................... picture0011