ABHEDA YOGA

Paramahansa Yogananda despre importanta practicii Yoga

8th November 2013

Paramahansa Yogananda despre importanta practicii Yoga

Incepe o noua perioada de inscrieri la cursurile de Yoga. Pentru aceasta, daca doriti, trimiteti mail la [email protected] cu numele si nr. dv. de telefon si mentiunea „pentru inscriere la cursul de Yoga”. Cursurile incep pe 23 martie 2013 si se pot realiza inscrieri si dupa aceasta data. Informatii suplimentare puteti gasi AICI. ....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Pentru a primi întotdeauna articolele si anunturile evenimentelor pe mail puteti sa vă abonati la newsletter trimiţându-ne un mail pe adresa de contact [email protected] cu mentiunea "pentru newsletter" şi, eventual, numele şi numarul de telefon. Materialele publicate aici sunt scrise, alese, adaptate ori inspirate de Acharya Leonard. .................................................................................................................................................. To receive the articles and the event announcement in your mail-box, you can put your mail in the list by writing a short mail to [email protected] with the text „For newsletter” and, eventually, your name and telephone number. The texts from this site are written, chosen, adapted or inspired by Acharya Leonard. .............................................................................................................................................

py prayerO adeptă a unui alt sistem spiritual a obiectat în privinţa practicilor Yoga, spunând că acestea o distrag de la practica sa devoţională.

“”Eu doresc să fiu doar îndrăgostită de Dumnezeu”, a spus ea. “A utiliza tehnici ca să-L descopăr îmi repugnă, mi se pare foarte mecanic”.

“Este minunat să fii îndrăgostit de Dumnezeu - a aprobat maestrul – dar este o greşeală să crezi că practica Yoga autentică implică mecanicism. Pe calea spirituală o superemotivitate este un obstacol. Dacă nu vei înceta să mai sufli în lumânare, cum îi vi permite să ardă? La fel, dacă nu vei urmări să-ţi ordonezi sentimentele, vei ajunge intoxicat emoţional şi atunci cum vei putea să experimentezi starea mult mai profundă de “intoxicare” cu beatitudine divină? Dumnezeu nu vine niciodată dacă-L chemăm într-o stare de dezordine interioară, de haos mental. Esenţa Sa adevărată este liniştea, tăcerea; El vorbeşte sufletului în tăcere.

Cu aceasta nu vreau să spun că este rău să plângi după Dumnezeu, să verşi lacrimi de dragoste pentru El, dar adeseori, un sentiment intens, exprimat prea arzător, se epuizează repede. Dupa ce ai cântat pentru Cel prea iubit şi ai plâns, rugându-L sa vină , este important să-ţi controlezi sentimentele şi să le sublimezi, pentru a atinge liniştea comuniunii interioare profunde.

Sentimentele exprimate în momentul în care inima este agitată sunt asemănătoare unei furtuni într-un degetar. Dacă vei ţine mugurul devoţiunii prea strâns, el nu-şi va putea deschide petalele pentru a primi razele de soare ale iubirii divine. Doar atunci când îţi vei calma sentimentele inimii vei putea primi îmbrăţişarea Infinitului.

Reflectează un moment: după ce strigi o persoană nu este normal să taci şi să aştepţi un răspuns? După ce te-ai rugat şi ai cântat numele lui Dumnezeu, de ce să nu aştepţi, în tăcere, răspunsul Său, în inima ta? Meditaţia corespunde exact acestei faze de ascultare. Pentru aceasta este necesar să devii receptiv interior la răspunsul Său tăcut.

Esenţa sistemului Yoga este tăcerea şi receptivitatea, pe care practica unui anumit numar de tehnici o induce minţii; astfel că este bine să fii îndrăgostit de Dumnezeu, dar, din ce în ce mai mult fii atent la iubirea pe care El ţi-o dăruie. Nu te intoxica cu propriile tale sentimente, ci cu extazul pe care-l percepi în urma comuniunii cu El.”

~ Paramahansa Yogananda

Abheda yoga

Yoga in Life - Abheda Yoga from Leonard Radutz on Vimeo.

Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine este membra in Federatia de Yoga din Romania. fyr-logo1 index Societatea Academica Adanima organizeaza conferinte cu diferite teme esoterice și cursuri regulate de yoga nondualistă practica Abheda Yoga. ................................... The Academic Society AdAnima is organizing conferencing and regular courses Practical nondualist Abheda Yoga. Watch live video from adanima on Justin.tv Inscrieri se fac, atat la sala cat si la telefonul 0788-377773 sau email-ul [email protected]. Persoanele din alte localități pot participa la conferinte on-line (http://www.justin.tv/adanima). .............................................................................................................................................................................................................
This entry was posted on Friday, November 8th, 2013 at 18:48 and is filed under Abheda Yoga-Calea Inimii, Oameni deosebiti si maestrii spirituali. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

 • Links

  • anticariat esoteric
  • bibliaortodoxa
  • Carte Spirituala
  • creationism versus evolutionism
  • diamondway
  • Dzogchen Romania
  • Editura Lux Sublima
  • Editura MIX
  • gurdjieff
  • Ingeri
  • Jacob Lorber
  • kashmirshaivism
  • Libraria Eu Sunt
  • produse naturiste VivaNatura
  • Ramana Maharishi
  • Shivananda Yoga Vedanta
  • shivashakti
  • Tantra
  • The Karmapa International Buddhist Institute
  • vegetarianism
  • yoga
  • yoga vypassana
  • Yogananda Self Realization Fellowship
"Este de mii de ori preferabil sa suferi din iubire decat din lipsa ei..."
"Daca ai sa faci tot ceea ce ai mai facut, vei obtine tot ce ai mai obtinut..."
"Cea mai teribila sclavie este a aceluia care crede in mod fals ca este liber..."
"Iubeste si fa ce vrei" Sfantul Augustin
"Cea mai mare eroare a fiintelor umane este sa creada ca au la dispozitie mult timp..."